19/10/2019 19:38:00
5.3.2016 / ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 1906 στις 03-03-2016

Το ΚΚΕ στο πλευρό των προσφύγων

Πρωτοβουλία ευρωπαϊκών Κ.Κ. - Media

 

Το αγροτικό μέτωπο έκλεισε και τα μπλόκα αποχωρούν από τις θέσεις που είχαν καταλάβει στους κόμβους όλης της χώρας μετά τις δεσμεύσεις που πήραν από τον πρωθυπουργό οι αγρότες της Πανελλαδικής Συντονιστικής των Μπλόκων στη συνάντησή τους στο Μαξίμου. 
 
Τα τρακτέρ δεν αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στους δρόμους, όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως με την ανακοίνωση της εισαγωγής του ασφαλιστικού στη Βουλή οι αγρότες με διάφορους τρόπους θα δείξουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. Αυτό θα γίνει με κινητοποιήσεις στις κατά τόπους εφορίες, είτε με κάθοδο μερίδας αγροτών στην Αθήνα και συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το ΠΑΜΕ και πιθανότατα θα αναγκαστεί να κηρύξει και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.
 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας την Παρασκευή θα παρευρεθεί στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναμένεται να συμμετάσχει στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός για το προσφυγικό, παρότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ανέφερε πως η σύσκεψη θα αποτελέσει «ένα ευχολόγιο από τη στιγμή που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα έχουν δεσμευθεί με τις αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που δημιουργούν το πρόβλημα».
 
Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να είναι και η παρέμβασή του στην εν λόγω συνάντηση, να ξεκαθαρίσει δηλαδή ότι για το ΚΚΕ το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση.
 
Κινητοποίηση το Σάββατο
Μια μέρα μετά τη συμμετοχή Κουτσούμπα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μια άλλη σύσκεψη θα γίνει στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» από τα κλαδικά συνδικάτα της Αττικής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αυτή θα έχει θέμα την ανάγκη τα συνδικάτα να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν τους πρόσφυγες που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στην πρωτεύουσα. 
 
Αμέσως μετά τη σύσκεψη, τα μέλη των σωματείων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση (1.00 μ.μ., Προπύλαια) και πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
Το ΠΑΜΕ ήδη έχει δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες, μέσα από την οργανωμένη και μαζική παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο μετεγκατάστασης που λειτουργεί στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
 
Οι μεγάλες ποσότητες τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν έπειτα από κάλεσμα μέσα σε μόλις τρεις μέρες και παραδόθηκαν μετά από μια μαζική συγκέντρωση των μελών του ΠΑΜΕ. Μαζί με την αντιπροσωπεία των ταξικών σωματείων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, της ΠΑΣΕΒΕ και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, βρέθηκε και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας Γιάννης Δελής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.