search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:24
MENU CLOSE

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κάνει… ανασχηματισμό!

04.03.2016 11:46
Στην Αρχαία Αγορά και τον ΣΕΒ την Δευτέρα, ο πρωθυπουργός - Media

Ένα βήμα παραπέρα προχωρά ο… πολυπράγμων πρόεδρος του ΣΕΒ, Θοδωρής Φέσσας, καθώς, σχολιάζοντας στο πρακτορείο Bloomberg τις εν Ελλάδι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις δεν παρουσιάζει απλώς την οπτική του αλλά φτάνει στο σημείο να προτείνει… ανασχηματισμό!

Αναλυτικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι Έλληνες υπουργοί θα πρέπει να αντικατασταθούν από πρόσωπα με τεχνικές γνώσεις, διαφορετικά, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος βοήθειας και να αποκατασήσει την οικονομική ανάπτυξη.

Αναφέρει δε ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται απεγνωσμένα περισσότερους κατηρτισμένους αξιωματούχους για να καταφέρει να προσελκύσει επενδύσεις και να μπει η οικονομία σε πιο στέρες βάσεις.

«Ούτε η ιδεολογία, ούτε η εμπειρία των ανθρώπων σε αυτήν την κυβέρνηση θα βοηθήσει τη μετάβαση αυτή», σημειώνει στη συνέντευξή του που παραχώρησε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο Θ. Φέσσας αναφέρει ακόμα ότι, αν και ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κάποιο βαθμό ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή στις επιχειρήσεις, οι αποφάσεις των υπουργών του έχουν στείλει ένα διαφορετικό μήνυμα το οποίο απειλεί να κρατήσει μακριά τους νέους επενδυτές και να αποθαρρύνει τους υφιστάμενους.

Παραθέτει δε το παράδειγμα της καναδικής Eldorado Gold Corp. «Πρόκειται για μακροπρόθεσμο επενδυτή στην Ελλάδα» επομένως «η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη», σημειώνει.

Παράλληλα τάσσεται κατά του ενδεχόμενου νέων εκλογών, εκτιμώντας πως δεν θα αποτελούσαν λύση για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η χώρα θα πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

«Η αλλαγή κυβερνήσεων κάθε έξι μήνες δημιουργεί μεγάλη αστάθεια και αβεβαιότητα», αναφέρει. «Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής είναι οι βασικές προκλήσεις μπροστά μας. Όσο χρησιμοποιούν στελέχη και βάζουν επικεφαλής ανθρώπους που γνωρίζουν πώς θα προχωρήσει αυτή η εφαρμογή δεν θα έχουν σοβαρά προβλήματα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:23