search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:54
MENU CLOSE

Θεοδωράκης: Η «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλεί τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου

07.03.2016 10:07
Θεοδωράκης: Η «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλεί τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου - Media

Η «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλεί τη Δικαιοσύνη, τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου, αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση στο Liberal.gr ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Η «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απειλεί τη Δικαιοσύνη, τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου, αναφέρει σε αποκλειστική του δήλωση στο Liberal.gr ο Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τις καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Αρνητική έκπληξη, όπως λέει, προκαλεί για άλλη μια φορά η συμπεριφορά της Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

“Το Κράτος Δικαίου ήταν το αίτημα όλων μετά το τέλος της χουντικής δικτατορίας. Οι πολίτες και ανάμεσα τους δικαστές, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, έδωσαν αγώνες τα τελευταία 40 χρόνια για την οικοδόμηση του. Εδώ και μερικούς μήνες όμως μια «εξουσία» απειλεί την Δικαιοσύνη, τα θεμέλια του Κράτους Δικαίου. Η «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, ανώτατη εισαγγελική λειτουργός (εισαγγελέας Εφετών) καταγγέλλει ευθέως υπουργό (και μάλιστα τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης!) ότι με πιέσεις και απειλές προσπάθησε να την εξαναγκάσει να υπακούσει στις επιθυμίες του και όχι στην συνείδηση της.

Από το περιεχόμενο της καταγγελίας προκύπτει ένα ζοφερό σκηνικό σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός ασχολείται κατά τρόπο θεσμικά απαράδεκτο με την εξέλιξη συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης που βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και ως εκ τούτου πρέπει να είναι μυστική έναντι οποιουδήποτε. Ο υπουργός εκδηλώνει προτίμηση για τον χειρισμό της υπόθεσης από άλλο συγκεκριμένο εισαγγελικό λειτουργό, του οποίου μάλιστα την άποψη επί της υπόθεσης φαίνεται παρανόμως να γνωρίζει.

Οι καταγγελίες είναι πρωτοφανείς και δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν με γενικότητες και απαξιωτικές δηλώσεις από τους κυβερνητικούς υπαλλήλους. Είναι απόλυτη ανάγκη να διερευνηθούν άμεσα τα όσα φέρεται να έπραξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Αρνητική έκπληξη προκαλεί για άλλη μια φορά η συμπεριφορά της Προέδρου του Αρείου Πάγου. Αντί επαίνου προς την εισαγγελέα που υπέδειξε υψηλό δικαστικό φρόνιμα και δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς στρέφεται εναντίον της με πειθαρχική έρευνα που άκουσον-άκουσον θα ενεργήσει η ίδια η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε πλήρη σύμπλευση με τον αναπληρωτή υπουργό και σε πλήρη αντίθεση με την άποψη της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Το Ποτάμι στέκεται δίπλα στους δικαστικούς λειτουργούς που δοκιμάζονται και καλεί όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις (κόμματα, δικηγορικούς συλλόγους, επιστημονικούς φορείς) να κάνουν το ίδιο. Η σύγκρουση με την «εξουσία» των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αν συνεχίσουν τις βαρβαρότητες θα πρέπει να είναι μετωπική”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01