20/01/2019 20:36:21

Νέα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων στην Αττική

Νέα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων στην Αττική - Media

 

Δύο νέα χώροι στην Αττική διατίθενται για την φιλοξενία προσφύγων. Το πρώτο Κέντρο λειτουργεί στις κατασκηνώσεις του Άγιου Ανδρέα, όπου σήμερα, παρουσία του δημάρχου Μαραθώνα, θα μεταφερθούν εκεί  20 οικογένειες προσφύγων.

Το δεύτερο κέντρο υποδοχής θα λειτουργήσει σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» στο δήμο Αθηναίων στην περιοχή του Βοτανικού και θα φιλοξενεί 1000 άτομα. Το νέο Κέντρο Υποδοχής κατασκευάζεται σε οικόπεδο που ανήκει στο δήμο Αθηναίων, ο Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης είχε πει ότι ο δήμος θα παραχωρήσει την έκταση για να αποσυμπιεστεί η κατάσταση με τους δεκάδες πρόσφυγες να διαμένουν χωρίς καμία υπηρεσία υγιεινής στην Πλατεία Βικτωρίας. Ο ίδιος σε συνέντευξή του μετά από συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής τόνισε ότι «Τους είπα ότι ο δήμος Αθηναίων μπορεί να διαθέσει και άλλο χώρο, αλλά υπό μια αυτονόητη προϋπόθεση: να μην εμφανιστεί ξανά στην πλατεία Βικτωρίας ή σε άλλη πλατεία το φαινόμενο των αυτοσχέδιων καταυλισμών. Νομίζω ότι έχουμε κάθε ηθικό δικαίωμα αυτό να το αξιώνουμε και να το απαιτούμε», σημείωσε ο Γιώργος Καμίνης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.