search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:46
MENU CLOSE

Παρέμβαση του ευρωκοινοβουλίου για τον βασανισμό και τη δολοφονία Ιταλού φοιτητή στην Αίγυπτο – «Το Κάιρο να συνεργαστεί»

10.03.2016 13:42
20χρονος Έλληνας έκανε 48 μέρες ποδήλατο για να γυρίσει από Σκωτία – Ήταν αποκλεισμένος λόγω κορωνοϊού  (photos) - Media

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε σήμερα από το δικτατορικό καθεστώς του στρατηγού Σίσι να συνεργασθεί με την Ιταλία στην έρευνα για τον φόνο, έπειτα από βασανιστήρια, του ιταλού φοιτητή Τζούλιο Ρεγκένι, ενώ καταδίκασε, σε απόφαση που εξέδωσε, τις βίαιες εξαφανίσεις και τις μαζικές καταδίκες σε θάνατο που λαμβάνουν χώρα στην Αίγυπτο.

Σε απόφαση που υιοθετήθηκε κατά τη σύνοδο της ολομέλειας στο Στρασβούργο, το Ευρωκοινοβούλιο “καλεί τις αιγυπτιακές αρχές να παράσχουν στις ιταλικές αρχές όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τις πληροφορίες ώστε να διεξαχθεί από κοινού μια έρευνα γρήγορη, διάφανη και αμερόληπτη αναφορικά με την υπόθεση του Ρεγκένι”.

Συνολικά 588 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ του κειμένου αυτού, δέκα το καταψήφισαν και 59 απείχαν.

Στο κείμενο οι βουλευτές “καταδικάζουν αυστηρά τον βασανισμό και τον φόνο σε ύποπτες συνθήκες του ευρωπαίου πολίτη Τζούλιο Ρεγκένι”.

Ο 28χρονος φοιτητής είχε εξαφανισθεί μυστηριωδώς στις 25 Ιανουαρίου στο κέντρο του Καΐρου και το πτώμα του βρέθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, με ίχνη από φρικτά βασανιστήρια, σ’ ένα χαντάκι σε προάστιο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Ο αιγύπτιος υπουργός Εσωτερικών απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που εμπλέκουν τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας στον θάνατο του Τζούλιο Ρεγκένι.

Υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αντιπολιτευόμενοι στην Αίγυπτο υποστηρίζουν πως ο φοιτητής αυτός, ο οποίος έκανε τη διδακτορική διατριβή του με θέμα τα αιγυπτιακά κινήματα και συνδικάτα, συνελήφθη από την αστυνομία ή τις υπηρεσίες πληροφοριών που τον βασάνισαν για να πάρουν πληροφορίες.

Διπλωματικοί κύκλοι και ο ιταλικός Τύπος προκρίνουν επίσης το σενάριο αυτό.

Η Ιταλία έχει ζητήσει επίμονα να αποκαλυφθεί “όλη η αλήθεια και να ταυτοποιηθούν και να δικαστούν “οι αληθινοί υπεύθυνοι”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:42