search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:48
MENU CLOSE

Αποσύρονται οι Ρώσοι από τη Συρία – Αποστολή εξετελέσθη λέει ο Πούτιν

14.03.2016 17:58
Αποσύρονται οι Ρώσοι από τη Συρία – Αποστολή εξετελέσθη λέει ο Πούτιν - Media

Στην σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη Συρία, προχωρά από την Τρίτη η Ρωσία, μετά από διαταγή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

 

Στην σταδιακή απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων που βρίσκονται στη Συρία, προχωρά από την Τρίτη η Ρωσία, μετά από διαταγή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μία κίνηση που δείχνει ενδεχομένως βούληση της Μόσχας να επιταχύνει τις διαπραγματευτικές διαδικασίες της Γενεύης.

«Θεωρώ ότι οι στόχοι που έθεσε το υπουργείο Άμυνας έχουν σε γενικές γραμμές επιτευχθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα στην απόσυρση των δυνάμεών μας από την αραβική Δημοκρατία της Συρίας» ανέφερε ο Πούτιν σε συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Σέργκει Λαβρόφ και Σέργκει Σόιγκου.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωσική εκστρατεία στην Συρία ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 μετά από αίτημα του καθεστώτος Άσαντ.

Ο εκπρόσωπος του του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφν δήλωσε ότι ο Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ για να τον ενημερώσει για τη ρωσική απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ασαντ δήλωσε στον πρόεδρο της Ρωσίας ότι «ελπίζει πως οι συνομιλίες της Γενεύης θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου RIA.

 

Συριακή αντιπολίτευση: Αν εφαρμοστεί θα δώσει θετική ώθηση στις συνομιλίες

Από τη Γενεύη, η συριακή αντιπολίτευση χαιρέτισε τη ρωσική ανακοίνωση δηλώνοντας ότι μία σοβαρή κίνηση αποχώρησης των ρωσικών δυνάμεων θα ασκήσει πίεση επί της ηγεσίας της Δαμασκού και θα δώσει θετική ώθηση στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Εάν υπάρξει σοβαρότητα στην εφαρμογή της απόσυρσης, αυτό θα δώσει θετική ώθηση στις συνομιλίες», δήλωσε ο Σαλίμ αλ-Μουσλάτ, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγμάτευσης.

«Εάν πρόκειται για σοβαρό βήμα, θα αποτελέσει σημαντικό στοιχείο πίεσης επί του καθεστώτος, διότι η ρωσική υποστήριξη διατήρησε το καθεστώς. Η κατάσταση θα αλλάξει σημαντικά εξαιτίας αυτού», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:48