search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:20
MENU CLOSE

Λομπίστρια της βιομηχανίας τροφίμων διορίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ

21.03.2016 15:06
Λομπίστρια της βιομηχανίας τροφίμων διορίστηκε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ - Media

Στέλεχος της Βρετανικής Ένωσης των Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών διόρισε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων στη θέση του Διευθυντή Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών (Corporate Europe Observatory), τον Ιανουάριο του 2016 η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων ανακοίνωσε τον διορισμό της B. Gallani στη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας της Αρχής.

Η Gallani, που αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Μαΐου, είναι εξέχον στέλεχος της ένωσης των βρετανικών βιομηχανιών τροφίμων και ποτών τα τελευταία 8 χρόνια.

Παράλληλα, πριν διοριστεί, έχει αιτηθεί να αντιπροσωπεύει την Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική καταγγελία του Corporate Europe Observatory, ο διορισμός ενός ατόμου με αυτό το προφίλ στη συγκεκριμένη θέση είναι «πολιτικά ακατανόητος» και ως εκ τούτου το Παρατηρητήριο έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας των Τροφίμων, σημειώνοντας πως «στην καλύτερη περίπτωση (η Επιτροπή) δεν αντιλαμβάνεται την πολιτική διάσταση των κινήσεών της ή, στην χειρότερη, δεν ενδιαφέρεται για την ανεξαρτησία της από τις επιχειρήσεις που είναι επιφορτισμένη να επιτηρεί».

Η Αρχή απάντησε ότι η Gallani είχε διατελέσει στέλεχος του βρετανικού ΕΦΕΤ μέχρι το 2007, οπότε και μεταπήδησε στην ένωση των βιομηχανιών του κλάδου, υπερασπιζόμενη τον διορισμό της λομπίστριας των βιομηχανιών των τροφίμων στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο, κατόπιν πίεσης, δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει το «Πόθεν Έσχες» της Gallani ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν προκύπτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:19