search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:05
MENU CLOSE

Χειροπέδες στους παράτυπους μετανάστες στον Πειραιά (Video)

22.03.2016 09:59
«Μηδενική ανοχή αλλά μην προκαλείτε»: Η εντολή στους αστυνομικούς εν όψει επετείου Γρηγορόπουλου - Media

Με χειροπέδες ήρθαν στον Πειραιά 150 παράτυποι μετανάστες στην πλειοψηφία τους από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Με χειροπέδες ήρθαν στον Πειραιά 150 παράτυποι μετανάστες στην πλειοψηφία τους από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.Το πλοίο που τους μετέφερε από τη Μυτιλήνη κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα το πρωί. Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η χρήση χειροπέδων αποδίδεται στο γεγονός ότι πρόκειται για κρατούμενους και  σύμφωνα με τον κανονισμό η μεταφορά κρατουμένων γίνεται πάντα με χειροπέδες. 

Αν και η ίδια πρακτική ακολουθείται εδώ και χρόνια για όλους τους παράτυπους μετανάστες πρόκειται για το πρώτο περιστατικό με μεγάλη ομάδα μεταναστών να ταξιδεύει με χειροπέδες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Λιμενικού Νίκο Λαγκαδιανό που μίλησε στο MEGA η εξέλιξη αυτή δεν αφορά το Λιμενικό αφού στην υπόθεση έχει εμπλακεί το Μεταγωγών.

Ένας εκ των 150 μεταναστών που μίλησε στο MEGA επιβεβαίωσε ότι φοράνε όλοι χειροπέδες και  ότι πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία με βάρκες πριν από 25 ημέρες και άλλοι πριν από 10 ημέρες, ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα και ότι πλήρωσαν 1.000 ευρώ στους δουλεμπόρους για να τους περάσουν στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.

Ωστόσο, ο υπεύθυνος Τύπου του συντονιστικού της Κυβέρνησης για το προσφυγικό, Γ. Κυρίτσης, ισχυρίστηκε στο Mega ότι οι χειροπέδες μπήκαν όταν το πλοίο έφτασε στο Πειραιά προκειμένου να μεταφερθούν στις κλούβες των ΜΑΤ που είχαν μπει στο αμπάρι του πλοίου.

Οι 150 παράτυποι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κέντρο κράτησης στο παλιό στρατόπεδο της Κορίνθου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 15:04