search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:53
MENU CLOSE

Τουρκικό κυβερνητικό περιοδικό προτρέπει τα παιδιά να γίνουν «μάρτυρες του Ισλάμ» (Photos)

29.03.2016 14:33
Τουρκικό κυβερνητικό περιοδικό προτρέπει τα παιδιά να γίνουν «μάρτυρες του Ισλάμ» (Photos) - Media

Σάλο έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών της Τουρκίας το νέο τεύχος ενός περιοδικού που εκδίδει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας και απευθύνεται σε παιδιά και τις οικογένειές τους.

Σάλο έχει προκαλέσει σε μεγάλη μερίδα των πολιτών της Τουρκίας το νέο τεύχος ενός περιοδικού που εκδίδει η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της χώρας και απευθύνεται σε παιδιά και τις οικογένειές τους. Ο λόγος είναι πως το τεύχος του Απρίλη που εχει αρχίσει να κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, καλεί, με έμμεσο τρόπο, τα παιδιά να γίνουν «μάρτυρες» πολεμώντας για την πατρίδα.

Τα σκίτσα της Διεύθυνσης παρουσιάζουν διάφορους διαλόγους μεταξύ των παιδιών και των γονιών τους μεταξύ των οποίων αναφέρεται πως αν πεθάνουν ως μάρτυρες θα πάνε στον παράδεισο και θα έχουν έναν ευχάριστο θάνατο χωρίς πόνο. 

Σε ένα από τα σκίτσα εμφανίζεται ένας πατέρας με το γιο του και μεταξύ τους ακολουθεί ο εξής διάλογος: 
– Τι ωραίο που είναι να γίνεσαι μάρτυρας. 
– Μα πατέρα! Γιατί να θέλει κανείς να γίνει μάρτυρας; 
– Φυσικά και το θέλει. Ποιος δεν θέλει να κερδίσει τον παράδεισο; 

Το επόμενο σκίτσο εμφανίζει το ίδιο αγόρι μαζί με την αδελφή του και τη μητέρα τους. Το μικρό κορίτσι παραπονιέται: «Μακάρι να μπορούσα να γίνω κι εγώ μάρτυρας» για να εισπράξει την υποτιμητική απάντηση του αδελφού της: «Μα εσύ δεν μπορείς να πας στο στρατό». Τα πράγματα έρχεται να βάλει στη θέση τους η μητέρα: «Αν το θέλεις τόσο πολύ ο Θεός θα σου χαρίσει αυτή τη χαρά»

 


Στο τρίτο σκίτσο, το οποίο στην πραγματικότητα αποτυπώνει την τραγική καθημερινότητα των θανάτων στην Τουρκία εξαιτίας των συγκρούσεων με τους Κούρδους αντάρτες, το ίδιο αγόρι επισκέπτεται μαζί με τον πατέρα του ένα νεκροταφείο, όπου είναι ενταφιασμένοι νεκροί στρατιώτες του πολέμου, μάρτυρες κατά την επίσημη ορολογία. Αναρωτιέται ο γιος: «Ποιος ξέρει πόσο πόνεσαν πριν μαρτυρήσουν». Και η απάντηση του πατέρα: «Οι μάρτυρες δεν πονούν όπως νομίζεις παιδί μου». 

Το τεύχος αυτό σχολιάζεται έντονα καθότι πολλοί θεωρούν πως αποτελεί ακόμα ένα βήμα της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και των δύο ηγετών του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, να ισλαμοποιήσουν και να φανατίσουν ακόμα περισσότερο την τουρκική κοινωνία καθότι αποτελεί διακηρυγμένο στόχο τους να δημιουργήσουν μια «ευσεβή γενιά πολιτών» οι οποίοι θα ακολουθούν τους νόμους του Ισλάμ.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:52