search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:35
MENU CLOSE

Για αφελληνισμό του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου κατηγορεί Φαμπρ και Μπαλτά το ΠΑΣΟΚ

30.03.2016 12:50
ΠΑΣΟΚ για Κουρουμπλή: Θα τον διώξει ο Τσίπρας από την κυβέρνηση ή θα χτυπάει παλαμάκια; - Media

Σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στα σχέδια του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Γιαν Φαμπρ, με αφορμή στα όσα είπε χτες στη συνέντευξη τύπου. Το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει τους φόβους του για πλήρη αφελληνισμό του φεστιβάλ μετά τις εξαγγελίες ότι το πρόγραμμα του 2016 θα είναι αφιερωμένο στο Βέλγιο και οι Ελληνες καλλιτέχνες θα συμμετέχουν με ποσόστωση. 

 

Σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στα σχέδια του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών Γιαν Φαμπρ, με αφορμή στα όσα είπε χτες στη συνέντευξη τύπου. Το ΠΑΣΟΚ διατυπώνει τους φόβους του για πλήρη αφελληνισμό του φεστιβάλ μετά τις εξαγγελίες ότι το πρόγραμμα του 2016 θα είναι αφιερωμένο στο Βέλγιο και οι Ελληνες καλλιτέχνες θα συμμετέχουν με ποσόστωση. Σημειώνουν ότι το ταλέντο δεν αρκεί για μια τέτοια νευραλγική θέση και υπονοούν ότι ο Βέλγος σούπερ σταρ εικαστικός καλλιτέχνης έχει άγνοια για τη σύγχρονη και διαχρονική καλλιτεχνική και πολιτιστική πραγματικότητα  και καταλήγει ότι ” ο αφελληνισμός, η συρρίκνωση και η περιθωριοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ θα αποτελέσουν ένα βαρύτατο πλήγμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας” καλώντας τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η επιλογή από την κυβέρνηση του ρηξικέλευθου αλλά και αμφιλεγόμενου Γιαν Φαμπρ στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ είχε σίγουρα ενδιαφέρον. Ειδικά μετά την άκομψη καρατόμηση του –απόλυτα επιτυχημένου-Γιώργου Λούκου. Δυστυχώς, το ταλέντο δεν αρκεί για μια τόσο νευραλγική θέση, κάτι που αποδείχθηκε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο  στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Βέλγος σούπερ σταρ. Έτσι, ο «επιμελητής» (όπως δήλωσε ο ίδιος) του Ελληνικού Φεστιβάλ μας αποκάλυψε με ενθουσιασμό πως η επόμενη (καλοκαίρι 2016) εκδοχή του σημαντικότατου αυτού πολιτιστικού γεγονότος θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην πατρίδα του, το Βέλγιο. Εννοείται πως αυτό το άτυπο Φεστιβάλ Αθηνών, Επιδαύρου και Βρυξελλών θα φιλοξενήσει και ουκ ολίγες δημιουργίες του ίδιου του κυρίου Φαμπρ. Ακούσαμε δε πως τα δύο χρόνια που θα ακολουθήσουν (2017-2018) θα υπάρξει ποσόστωση (!) στον αριθμό των ελλήνων καλλιτεχνών. Προφανώς για να προστατευθεί αυτό το είδος υπό εξαφάνιση… Το Ελληνικό Φεστιβάλ αποτελεί έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο θεσμό. Ένα γιγαντιαίο πολυπολιτισμικό καλλιτεχνικό ιβέντ το οποίο παράλληλα δίνει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες δημιουργούς να αναδειχθούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Χρησιμοποιούμε Ενεστώτα και όχι Αόριστο γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως θα υπάρξει άμεσα κάποια επανορθωτική δήλωση είτε του ίδιου του κ. Φαμπρ είτε του αρμόδιου υπουργού, Αριστείδη Μπαλτά η οποία θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Ο αφελληνισμός, η συρρίκνωση και η περιθωριοποίηση του Ελληνικού Φεστιβάλ θα αποτελέσουν ένα βαρύτατο πλήγμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας μας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30