search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Νέα χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό περιμένει ο γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης

01.04.2016 20:10
Η ΕΕ πετάει το... γάντι στα κράτη μέλη για τη διάσωση τουριστικής σεζόν καλώντας σε «συντονισμένο άνοιγμα των συνόρων» - Media

Συγκρατημένα αισιόδοξος για νέα χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό δήλωσε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

 

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι και το 2016 θα αποτελέσει χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό, δήλωσε από το βήμα του συνεδρίου «Βόρεια Ελλάδα 365 μέρες τουρισμός» ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας.

Στόχοι του υπουργείου Τουρισμού αποτελούν, όπως είπε, η αναβάθμιση των υποδομών, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας στους τουρίστες.

Ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο για τα χιονοδρομικά κέντρα και τον ιαματικό τουρισμό και επίκεινται αντίστοιχες παρεμβάσεις για τον ιατρικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επιπλέον, συγκροτούνται ομάδες εργασίας για τον ιατρικό και θρησκευτικό τουρισμό, αποτελούμενες από υπηρεσιακούς παράγοντες και εμπειρογνώμονες.

Παράλληλα με τις παραδοσιακές, το υπουργείο Τουρισμού επενδύει και σε αναδυόμενες αγορές και έχει παρουσία στην Κίνα, το Ιράν, το Ντουμπάι και το Ισραήλ.

Για τη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ότι έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τον πολιτιστικό τουρισμό, ενώ η συμπλήρωση, το 2016, 1.000 χρόνων ρωσικού μοναχισμού στο ‘Αγιο Όρος, σε συνδυασμό με το έτος Ελλάδας-Ρωσίας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

Την χρηματοδότηση του τουρισμού από επαγγελματίες πρότεινε ως απάντηση στην έλλειψη κρατικών πόρων για διαφήμιση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε την θέσπιση τέλους διανυκτέρευσης. Όπως ανέφερε, εάν υπήρχε τέλος 1 ευρώ για τις 25 εκ. διανυκτερεύσεις του περασμένου χρόνου θα μαζεύαμε 25 εκ. ευρώ και «θα κάναμε αγγέλους».

O πρόεδρος και CEO της Navigator Travel και Tourist Services, Ανδρέας Στυλιανόπουλος τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γίνει home port στις κρουαζιέρες γιατί δεν διαθέτει την απαιτούμενη αεροπορική σύνδεση με την Αμερική. Μπορεί να αποτελέσει μόνο προορισμό διέλευσης σε συνδυασμό με τον Βόλο και την Καβάλα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «βάναυσες» τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα τουριστικά αξιοθέατα και πρόσθεσε ότι στέλνουν αντιτουριστικό μήνυμα.

Πάνω από 50 εκ. Ευρωπαίοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, επιδιώκουν να ασχοληθούν με μια αθλητική δραστηριότητα στη διάρκεια των διακοπών τους, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pro Training Tours, Έβαλντ Σίλμπερτς.

Στην Ελλάδα υποδομές αθλητικού τουρισμού θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην Κρήτη, όπου είναι καλές οι θερμοκρασίες την άνοιξη και το φθινόπωρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01