search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:07
MENU CLOSE

Τι περιλαμβάνει το πρωινό που βοηθάει στο αδυνάτισμα

06.04.2016 12:55
Τι περιλαμβάνει το πρωινό που βοηθάει στο αδυνάτισμα - Media

Η επιλογή των κατάλληλων συστατικών στο πρωινό γεύμα βοηθάει στο αδυνάτισμα και στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

 

Η επιλογή των κατάλληλων συστατικών στο πρωινό γεύμα βοηθάει στο αδυνάτισμα και στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι ένα πλούσιο πρωινό γεύμα αποτελείται κυρίως από τρόφιμα με πρωτεΐνες είναι το «κλειδί» για την απώλεια βάρους.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η πρωτεΐνη του τυρογάλακτος (whey protein), η οποία βρίσκεται στο γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, είναι το ιδανικό συστατικό για να κρατήσουμε μακριά την πείνα για πολλές ώρες αλλά και για να αδυνατίσουμε.

Το πρωινό που περιέχει αυτή την πρωτεΐνη συσχετίζεται με την μεγαλύτερη απώλεια βάρους σε σύγκριση με ένα πρωινό που περιέχει άλλες πρωτεΐνες, όπως το αβγό ή ο τόνος.

Επιπλέον, η πρωτεΐνη τυρογάλακτος φάινεται να εμποδίζει τις επικίνδυνες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, συνεισφέροντας στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2.

Η καθηγήτρια Ιατρικής στο Πενεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, δρ. Ντανιέλα Τζακουμποβιτς, επισημαίνει ότι ένα πρωινό με πολλές θερμίδες και αρκετή πρωτεΐνη, ένα μέτριου μεγέθους μεσημεριανό και ένα ‘φτωχό’ βραδινό είναι μια καλή στρατηγική απώλειας βάρους για τα άτομα με πολύ υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος (σε επίπεδο παχυσαρκίας) και διαβήτη τύπου 2.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01