search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:37
MENU CLOSE

Την «πάτησε» ο Σόιμπλε – Μορατόριουμ στο Πουέρτο Ρίκο που θα αντάλλασσε με την Ελλάδα

06.04.2016 14:25
Την «πάτησε» ο Σόιμπλε - Μορατόριουμ στο Πουέρτο Ρίκο που θα αντάλλασσε με την Ελλάδα - Media

Οι περισσότεροι δεν θα θυμούνται ότι το, επί της ουσίας, προτεκτοράτο των ΗΠΑ και τα οικονομικά του προβλήματα, είχαν προκαλέσει σάλο στην Ευρώπη, μετά από νέο-αποικιοκρατικές αναφορές του Βόλφγκανκ Σόιμπλε.

 

Οι περισσότεροι δεν θα θυμούνται ότι το, επί της ουσίας, προτεκτοράτο των ΗΠΑ και τα οικονομικά του προβλήματα, είχαν προκαλέσει σάλο στην Ευρώπη, μετά από νέο-αποικιοκρατικές αναφορές του Βόλφγκανκ Σόιμπλε.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός υπουργός τέσσερις μέρες μετά την επικράτηση του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, με προκλητικό κυνισμό είχε αποκαλύψει ότι πρότεινε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου ότι η Ευρώπη θα ήταν έτοιμη να δεχθεί το Πουέρτο Ρίκο στην Ευρωζώνη, εάν οι ΗΠΑ δέχονταν την Ελλάδα στην περιοχή του δολαρίου.

Ο Σόιμπλε δεν αρκέστηκε σε αυτή την αναφορά, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι ο Λιου νόμιζε ότι αστειευόταν.

Την επόμενη μέρα ο διεθνής τύπος κατακλείστηκε από αρνητικά σχόλια.

Μορατόριουμ στο χρέος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Πουέρτο Ρίκο ψήφισε σήμερα νομοσχέδιο έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αναστείλει τις πληρωμές χρέους.

Έτσι λοιπόν ο δόκτωρ Σόιμπλε που το ήθελε στην Ευρωζώνη έπεσε έξω, καθώς τώρα θα ήταν αντιμέτωπος με στάση πληρωμών εντός του ευρώ, κάτι το οποίο «ξορκίζουν» όλοι οι αναλυτές και πολιτικοί υπέρμαχοι της λιτότητας.

Το Πουέρτο Ρίκο, με χρέος ύψους 70 δισεκ. δολαρίων, το οποίο λέει ότι αδυνατεί να πληρώσει, και ποσοστό φτώχειας της τάξης του 45% που σταθερά οδηγεί σε έξοδο των Αμερικανών πολιτών της προς την ηπειρωτική χώρα, βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο οικονομικής κατάρρευσης, αν δεν βρεθεί μια λύση που είτε θα αλλάζει τη νομοθεσία είτε/και θα περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους πιστωτές.

Οι συγκρίσεις δικές σας…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:36