search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:36
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Οι προσπάθειες μας «ναυάγησαν» γιατί οι δανειστές φοβήθηκαν «πολιτική μόλυνση»

08.04.2016 04:24
Βαρουφάκης: Οι προσπάθειες μας «ναυάγησαν» γιατί οι δανειστές φοβήθηκαν «πολιτική μόλυνση» - Media

Για το Brexit, αλλά και την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα και η κυβέρνηση διαπραγματευόταν με την Τρόικα μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Λονδίνο.

 

Για το Brexit, αλλά και την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα και η κυβέρνηση διαπραγματευόταν με την Τρόικα μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Λονδίνο.

Όπως είπε, οι προσπάθειές του τότε μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επαναδιαπραγματευθούν λιγότερο ταπεινωτικούς όρους για την αποπληρωμή του χρέους «ναυάγησαν» γιατί οι δανειστές φοβήθηκαν μια «πολιτική μόλυνση».

«Φοβήθηκαν ότι αν πετυχαίναμε να επαναδιαπραγματευθούμε με την Τρόικα ένα καλύτερο πρόγραμμα, τότε και οι Ιρλανδοί, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι θα έκαναν το ίδιο. ΟΙ δανειστές δεν ήθελαν στην πραγματικότητα τα χρήματά τους πίσω, αλλά εμπόδισαν την Ελλάδα από το να εμπνεύσει κι άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο Brexit, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι αν συμβεί αυτό, θα καταρρεύσει ολόκληρο το οικοδόμημα της Ε.Ε. και θα πέσει στα χέρια Ακροδεξιών και ξενοφοβικών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10