search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:51
MENU CLOSE

Σουλτς: Το “Brexit” και η άνοδος της ακροδεξιάς μπορεί να οδηγήσουν την Ευρώπη σε κατάρρευση

12.04.2016 07:46
Ο Σούλτς δεν αποκλείει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση υπό τη Μέρκελ  - Media

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προειδοποίησε ότι η πιθανή απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση την Ευρώπη.

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, προειδοποίησε ότι η πιθανή απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την ΕΕ, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση την Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, που δημοσιεύεται σήμερα Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, ο Σουλτς είπε ότι ένα πιθανό Brexit, μπορεί να προκαλέσει ανάλογα δημοσψηφίσματα και σε άλλες χώρες.

Ο Σουλτς εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο «εχθρικών κινημάτων μέσα στην Ευρώπη» και είπε ότι αργά ή γρήγορα οι ακροδεξιοί λαϊκιστές μπορεί να αναλάβουν την εξουσία.

«Η Ευρώπη κατρακυλάει εδώ και αρκετό καιρό» είπε ο Σουλτς και πρόσθεσε ότι οι εξτρεμιστές είναι απλά μειοψηφία, αλλά η απόρριψη από τους Ολλανδούς της συμφωνίας με την Ουκρανία δείχνει ότι δεν θα υπάρχει καλό τέλος.

Σύμφωνα με τον Σουλτς, οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους θεσμούς τόσο στους εθνικούς, όσο και στους Ευρωπαϊκούς για αυτό χρειάζεται αλλαγή στους θεσμούς για να γίνει η ΕΕ πιο αποτελεσματική. «Η ΕΕ δημιουργήθηκε για να λύνει προβλήματα, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι είναι μέρος του προβλήματος, παρά μέρος της λύσης» πρόσθεσε ο Σουλτς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26