search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:35
MENU CLOSE

Δεν βγαίνουν τα ταμειακά διαθέσιμα τον Ιούνιο

18.04.2016 08:10
EWG: Δεν πάει Βρυξέλλες ο Χουλιαράκης - Media

Έκτακτη σύσκεψη για τα ταμειακά διαθέσιμα πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

 

Έκτακτη σύσκεψη για τα ταμειακά διαθέσιμα πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο η Κυβέρνηση θα καταβάλει 931 εκατ. ευρώ για τόκους και αποπληρωμή δανείων (τα 459 εκατ. ευρώ αφορούν σε καταβολές προς το ΔΝΤ), ενώ αθροιστικά το Μάιο και τον Ιούνιο για τις σχετικές υποχρεώσεις θα καταβάλει 1,1 δισ. ευρώ. Το Μάρτιο πέραν από μισθούς, συντάξεις και λοιπές δαπάνες κατέβαλε τοκοχρεολύσια 1,6 δισ. ευρώ.

Αν και οι πιστωτές λένε πως η κυβέρνηση μπορεί να τα βγάλει πέρα έως και τον Ιούνιο, χωρίς να ξεμείνει από ρευστό,  από τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την περασμένη Παρασκευή  προέκυψε  πως η υφιστάμενη ρευστότητα δεν επαρκεί να καλύψει και τον Ιούνιο.

Έτσι γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεδομένου ότι εάν δεν υπάρξει λύση πιθανόν να αθετηθούν ξανά υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο, όπου  πρέπει να καταβληθούν στο Ταμείο 306 εκατ. ευρώ και τον Ιούλιο 459 εκατ. ευρώ,  ή ακόμη και προς την ΕΚΤ και στις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, που τον Ιούλιο θα πρέπει να λάβουν συνολικά 2,2 δισ. ευρώ για την εξόφληση ομολόγων που διακρατούν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26