search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:10
MENU CLOSE

H δραματική έκκληση μιας μητέρας να χορηγηθεί ιατρική κάνναβη στην κόρη της και ο υπουργός Υγείας

18.04.2016 09:36
H δραματική έκκληση μιας μητέρας να χορηγηθεί ιατρική κάνναβη στην κόρη της και ο υπουργός Υγείας - Media

Μια μητέρα έρχεται με την δραματική έκκλησή της να ταράξει το ιατρικό, πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο στην Ελλάδα. Και έρχεται να το ταράξει ζητώντας να επιτραπεί να χορηγηθεί στην κόρη της, τη Μάια, ιατρική κάνναβη.

 

Μια μητέρα έρχεται με την δραματική έκκλησή της να ταράξει το ιατρικό, πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο στην Ελλάδα. Και έρχεται να το ταράξει ζητώντας να επιτραπεί να χορηγηθεί στην κόρη της, τη Μάια, ιατρική κάνναβη.

Το μέγα ερώτημα είναι, όμως, εάν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, θα τολμήσει ή θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον επικοινωνιακό «χάρακα» για να μετρήσει χιλιοστό προς χιλιοστό τα πολιτικά μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα από μια ενδεχόμενη θετική απάντηση στην έκκληση της  μητέρας.

Εάν θα κάνει προβολή των ισχυρών αντιδράσεων από τους οπαδούς της άγνοιας και θα υποκύψει στον τρόμο των τηλεπαράθυρων και στα σχόλια των ανόητων στα κοινωνικά δίκτυα που με μαθηματική ακρίβεια θα κραυγάζουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει φούντα σε παιδιά» ότι “ΣΥΡΙΖΑ μοιράζει ναρκωτικά”.

Να πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή.

Η Μάια, σύμφωνα με την έκκληση της μητέρας της «κινδυνεύει από βαριά επιληψία: συνεχείς κρίσεις, πεσίματα, ράμματα, κρανιακές διασείσεις… σταμάτησε να μιλάει. Η οικογένεια ζει με το φόβο ότι ίσως το κεφαλάκι της να μην αντέξει άλλο ένα χτύπημα».

Η θεραπεία ιατρικής κάνναβης έχει βοηθήσει χιλιάδες επιληπτικά παιδιά σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Καναδά όπου χορηγείται νόμιμα, αλλά ένας νόμος-ταμπού την απαγορεύει στην Ελλάδα.

Ήδη περισσότεροι από 7.500 πολίτες έχουν υπογράψει την έκκλησή της στη διαδικτυακή πλατφόρμα Avaaz, υπογραφές που η μητέρα της Μάιας θα παραδώσει σε 48 ώρες στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Οι χιλιάδες πολίτες και η μητέρα της Μάιας καλούν τον υπουργό Υγείας να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να δοθεί το δικαίωμα ασφαλούς και νόμιμης θεραπείας ιατρικής κάνναβης στη μικρή Μάια και σε άλλους ασθενείς στην Ελλάδα που την έχουν ανάγκη.

Η κίνηση της μητέρας της Μάιας είναι μια κραυγή απόγνωσης σε μια χώρα που μόλις πριν από μερικούς μήνες θεωρούσε ναρκωτικό ακόμα και  την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης που επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ως πότε, όμως, η πολιτική θα ασκείται με γνώμονα το πολιτικό κόστος, την άγνοια και τις προκαταλήψεις ακόμα και στην περίπτωση ενός μικρού κοριτσιού που υποφέρει;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24