search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:45
MENU CLOSE

Σφαγείο υγειονομική «βόμβα» – Ζώα σε αποσύνθεση, μούχλα και σκουλήκια δίπλα στο κρέας προς πώληση (Photos)

20.04.2016 13:08
Σφαγείο υγειονομική «βόμβα» - Ζώα σε αποσύνθεση, μούχλα και σκουλήκια δίπλα στο κρέας προς πώληση (Photos) - Media

 

Με τρομακτικά ευρήματα ήρθαν αντιμέτωποι οι επιθεωρητές Υγείας και Περιβάλλοντος στο Yorkshire της Βρετανίας, κατά την επίσκεψή τους σε σφαγείο της περιοχής. Ο Charles και η Margery Todd, 78 ετών, παραδέχτηκαν πως η φάρμα δεν πληροί τους περισσότερους κανόνες υγιεινής.

Νεκρά ζώα σε αποσύνθεση, κομμένες ουρές αλεπούδων και κρέας ακατάλληλο για κατανάλωση ήταν μερικά μόνο από τα ευρήματα των επιθεωρητών, που κόστισαν στους ιδιοκτήτες της φάρμας πρόστιμο ύψους 15.000 λιρών (19.000 ευρώ).

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι αρχές φαίνονται τα πτώματα των ζώων, τα οποία βρίσκονται σε τέτοιο βαθμό αποσύνθεσης, ώστε οι επιθεωρητές δε μπόρεσαν να διακρίνουν για τι ζώα πρόκειται. Το κρέας που εντόπισαν και προοριζόταν για πώληση, ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση καθώς ήταν γεμάτο μούχλα, μύγες και σκουλήκια. «Η άσχημη μυρωδιά κατέκλυζε όλο το κτίριο. Ο χώρος ήταν γεμάτος από φτερά πουλιών και περιττώματα ζώων», λέει η Carolyn Ashton, δικηγόρος που ήταν παρούσα στην επιθεώρηση.

Όλα τα εργαλεία του σφαγείου, τα τραπέζια, οι μηχανές συσκευασίας και οι ζυγαριές ήταν βρώμικα, τα προϊόντα στα ψυγεία δεν διατηρούνταν στη σωστή θερμοκρασία, ενώ οι κλίβανοι ήταν ανύπαρκτοι.

Ο Charles Todd, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ισχυρίστηκε πως ένα ατύχημα του προκάλεσε μειωμένη κινητικότητα και επηρέασε την απόδοσή του στη δουλειά.

Η φάρμα των Todd, που αποδείχτηκε «βόμβα» για τη δημόσια υγεία, προμήθευε με κρέας πολλά καταστήματα της αγοράς του Yorkshire.

Πηγή: Daily Mail

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01