search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Μουζάλας: Κόλλα έχει ο κώλος μερικών, όχι οι καρέκλες

24.04.2016 13:48
Καταγγελία Μουζάλα για απειλές κατά της ζωής του μετά τα «ψεύδη» Μηταράκη - Media

Για τις καρέκλες της εξουσίας, το προσφυγικό και τους ανθρώπους που δεν θα αντάλλασσε ποτέ χειραψία μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής. 

 

Για τις καρέκλες της εξουσίας, το προσφυγικό και τους ανθρώπους που δεν θα αντάλλασσε ποτέ χειραψία μίλησε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «RealNews», ο Γιάννης Μουζάλας δήλωσε όταν έμπαινε στην πολιτική δεν ήταν υποψιασμένος και πως αιφνιδιάστηκε από τις δυσκολίες.

Σε ερώτηση για το αν «έχει κόλλα η καρέκλα της εξουσίας», ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής είπε ως εξής: «Κόλλα έχει ο κώλος μερικών, δεν έχουν οι καρέκλες».

Ο Γιάννης Μουζάλας επισήμανε ότι «είναι λίγοι οι άνθρωποι στους οποίους δεν θα έδινε το χέρι». «Όταν μπήκα στη Βουλή, βρέθηκα στο δίλημμα εάν έπρεπε να απαντάω ή να συζητάω με τη Χρυσή Αυγή. Για εμένα ήταν πολύ μεγάλο δίλημμα και το αντιμετώπισα με δέος και με φόβο, γιατί τρέφω μεγάλο σεβασμό για την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μετά κατέληξα ότι δεν μπορώ να συνομιλήσω με την ωμή βία, με την άλογη βία, ούτε να ανταλλάξω χειραψία μαζί τους. Πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί απέναντι στη βία, να την κατανοούμε, αλλά δεν μπορούμε να τη χαϊδεύουμε», συμπληρώνει.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ανέφερε ότι δεν είναι υπερήφανος για τον Πειραιά και την Ειδομένη, και απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν την άδειασε.  «Παγκόσμια μαγικό άδειασμα περιοχής που έχουν μαζευτεί 13.000-14.000 άνθρωποι δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν το 60% αυτών είναι γυναικόπαιδα. Αν το κάναμε με τη βία, θα θέλαμε δύο μεραρχίες. Θέλω να σας θυμίσω ότι στο Καλαί έκαναν επτά χρόνια να τα καταφέρουν, στην Ηγουμενίτσα ήταν ένας καταυλισμός και τρεις φορές το χρόνο έμπαιναν τα ΜΑΤ, τους έδερναν, μετά ξανά μανά, πέρασαν χρόνια, έτσι, το ίδιο και στην Πάτρα. Δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο το πώς επεμβαίνεις, πότε επεμβαίνεις. Επεμβαίνεις όταν οι συνθήκες είναι τέτοιες που επιτρέπουν να περάσει αυτός ο πληθυσμός από τη φάση του θυμού στη φάση της αποδοχής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01