search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:39
MENU CLOSE

TIME για Λαγκάρντ: Ο φύλακας της παγκόσμιας οικονομίας (Video)

25.04.2016 10:15
TIME για Λαγκάρντ: Ο φύλακας της παγκόσμιας οικονομίας (Video) - Media

Αφιέρωμα στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει το περιοδικό TIME, στο πλαίσιο των «100 ανθρώπων που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο».

 

Αφιέρωμα στην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έχει το περιοδικό TIME, στο πλαίσιο των «100 ανθρώπων που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, ως μια από τους 100 ηγέτες με τη μεγαλύτερη επιρροή σε ολόκληρο τον κόσμο,  παραχωρεί και μια εκ βαθέων συνέντευξη όχι μόνο για την τύχη της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και για το ντύσιμο της, τη ζωή της και τα…γηρατειά της.

Η συμβουλή της προς τις γυναίκες είναι: Να λαμβάνουν μόρφωση, να επιλέγουν συντρόφους που στηρίζουν τις φιλοδοξίες τους και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Όπως τονίζει: «Εμείς οι γυναίκες πολλές φορές έχουμε μέσα μας μια αμφιβολία για το αν  μπορούμε να τα καταφέρουμε ή όχι , αν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε μια θέση ή να ενταχθούμε σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Πιστεύω ότι πρέπει να παλέψουμε αυτή την εσωτερική μας αμφισβήτηση πολύ σκληρά και να βοηθήσουμε η μία την άλλη να αναπτύξει εμπιστοσύνη στον εαυτό της».

Μάλιστα όπως καταλήγει στις δηλώσεις της: «Θέλω να γεράσω με χάρη, χωρίς να κάνω χειρουργικές παρεμβάσεις στο πρόσωπο μου και να συνεχίσω να χαμογελάω».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το TIME:

«Καμία οργάνωση δεν είναι πιο ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι αποφάσεις του επηρεάζουν δισεκατομμύρια ανθρώπους, έτσι ώστε το άτομο που διευθύνει το ΔΝΤ πρέπει να είναι ένας εξαιρετικός και αποτελεσματικός ηγέτης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ ανταποκρίνεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Έχει επιδέξια οδήγησε το ΔΝΤ μέσω μιας ταραχώδους εποχής για την παγκόσμια οικονομία, από τότε που επιλέχθηκε, το 2011 από τα περισσότερα από τα 100 έθνη που αποτελούν τον Οργανισμό.

Η κα Λαγκάρντ είναι πρωτοπόρος, η πρώτη γυναίκα για να οδηγήσει έναν μεγάλο διεθνή οργανισμό, όπως το ΔΝΤ και, ως πρώτη γυναίκα πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, για να κρατήσει αυτό το βασικό ρόλο στην παγκόσμια προηγμένη οικονομία.

Το ΔΝΤ δανείζει σε κυβερνήσεις μέλη του Ταμείου, με στόχο την ελαχιστοποίηση της μακροχρόνιας βλάβης των οικονομικών κρίσεων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο των προσπαθειών για τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην Ελλάδα ώστε να αποτρέψει μια «ευρύτερη κρίση στην Ευρώπη, ενώ έχει κεντρίσει την οικονομική μεταρρύθμιση στις αναδυόμενες χώρες, όπως η Κίνα».

Η Κριστίν» γράφει το ΤΙΜΕ  είναι μια χαρισματική ηγέτης σεβαστή σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ καλή φίλη, είναι έξυπνη, πνευματώδης, ευχάριστη στην παρέα, είτε μιλάει σε κάποια εκδήλωση είτε βρίσκεται σε ένα γεύμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:38