search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:22
MENU CLOSE

Δικαίωση για τα 96 θύματα του Χίλσμπορο

26.04.2016 14:53
Δικαίωση για τα 96 θύματα του Χίλσμπορο - Media

Το Δικαστήριο του Ουόρινγκτον, 27 χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο, δικαίωσε τις 96 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους. Οι ευθύνες βαραίνουν τις Αστυνομικές Αρχές για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

 

Το Δικαστήριο του Ουόρινγκτον, 27 χρόνια μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο, δικαίωσε τις 96 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους. Οι ευθύνες βαραίνουν τις Αστυνομικές Αρχές για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Έπειτα από δύο χρόνια ακροάσεων πάνω στα αίτια της τραγωδίας του Χίλσμπορο στις 15 Απριλίου του 1989 που οδήγησε στον θάνατο 96 ανθρώπους, το Δικαστήριο του Ουόρινγκτον δικαίωσε το πρωί της Τρίτης τις 96 ψυχές που έχασαν τη ζωή τους 27 χρόνια πριν.

Σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου, οι εγκληματικές ενέργειες της αστυνομίας που επέτρεψαν την αθρόα είσοδο των οπαδών της Λίβερπουλ στην κερκίδα «Λέπινγκς Λέιν» του Χίλσμπορο ήταν αυτές που αποτέλεσαν την αιτία της τραγωδίας.

«Ανθρωποκτονία εξ αμελείας» το άκουσμα της απόφασης του Δικαστηρίου, δικαιώνοντας ουσιαστικά τις ψυχές των 96 ανθρώπων που «έφυγαν» πριν από 27 χρόνια στη μεγαλύτερη τραγωδία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στη συγκεκριμένη απόφαση καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι απαντήσεις των ενόρκων σχετικά με τις ευθύνες των Αστυνομικών Αρχών που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 96 αθώων ανθρώπων. Μάλιστα, όπως ακούστηκε, καμία συμπεριφορά των οπαδών δεν προκάλεσε το μοιραίο.

Παράλληλα ευθύνες βαραίνουν και την ασφάλεια της Σέφιλντ Γουένσντεϊ σχετικά με τα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί για την αναμέτρηση του ημιτελικού της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ εκείνο το απόγευμα στο Χίλσμπορο. Όπως τονίστηκε, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για την καθυστέρηση της έναρξης της αναμέτρησης.

Η απόφαση αυτή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στα 96 άτομα που έχασαν τη ζωή τους, ενώ συνάμα είναι και μία δικαίωση για τις οικογένειες των θυμάτων που τόσα χρόνια διψούσαν για την απόδοση της δικαιοσύνης και για το άκουσμα της αλήθειας.

Οι οικογένειες των θυμάτων, που από νωρίς το πρωί είχαν αρχίσει να καταφθάνουν έξω από τον χώρο του Δικαστηρίου στο Ουόρινγκτον, ξέσπασαν σε κλάματα και πανηγυρισμούς στο άκουσμα της απόφασης. Ο αγώνας τους για δικαίωση ήταν νικηφόρος και το «Justice for the 96» που τόσα χρόνια ζητούσαν, σήμερα είναι γεγονός.

Με την ανακοίνωση του δικαστηρίου, στο Twitter επώνυμοι και όχι μόνο, πρώην ποδοσφαιριστές όπως ο Γκάρι Λίνεκερ και ο Σταν Κόλιμορ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για αυτή την ιστορική απόφαση και την δικαίωση, έστω και μετά θάνατον, των 96 ανθρώπων που άφησαν την τελευταία πνοή τους εκείνη την ημέρα. 

Πηγή: SDNA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:22