search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Οι στρατιώτες του ISIS και οι καθημερινές τους γκάφες στο πεδίο της μάχης (Video)

28.04.2016 13:41
Οι στρατιώτες του ISIS και οι καθημερινές τους γκάφες στο πεδίο της μάχης (Video) - Media

Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλει να προβάλει μέσω της προπαγάνδας του το ISIS. Οι τζιχαντιστές κάνουν τη μια γκάφα μετά την άλλη στο πεδίο της μάχης.

 

 

Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θέλει να προβάλει μέσω της προπαγάνδας του το ISIS. Οι τζιχαντιστές κάνουν τη μια γκάφα μετά την άλλη στο πεδίο της μάχης.

Τα βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος, δείχνουν μια καλοδουλεμένη πολεμική μηχανή που άνετα μπορεί να συντρίψει τους στρατούς των ΗΠΑ, και της Ρωσίας μαζί.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική, από αυτά που παρουσιάζουν τα προπαγανδιστικά τους βίντεο. Οι μαχητές του ISIS, είναι ανεκπαίδευτοι, δεν γνωρίζουν βασικούς κανόνες μάχης, κάνουν τη μια γκάφα μετά την άλλη και συχνά πυκνά τραυματίζονται από φίλια πυρά.

Το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα απογυμνώνει την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους για τη μαχητική ικανότητα των στρατιωτών του και εάν δεν είναι τραγικά τα όσα συμβαίνουν, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κωμωδία γεμάτη γκάφες.

Το βίντεο ξεκινάει με τον αποχαιρετισμό κάποιων τζιχαντιστών σε έναν καμικάζι αυτοκτονίας που ζωσμένος με εκρηκτικά ετοιμάζεται να «πέσει» επάνω σε έναν στόχο. Στη συνέχεια καταγράφει μια ομάδα τζιχαντιστών που έχουν μπει σε ένα θωρακισμένο όχημα και κατευθύνονται στο πεδίο της μάχης.

Μέσα στο όχημα γίνεται το «έλα να δεις». Ασυντόνιστοι, πυροβολούν «στου Κουτρούλη τον γάμο», χάνουν τις δεσμίδες τους, φωνάζουν ο ένας στον άλλον, προτρέπει ο ένας τον άλλον να μην…πυροβολήσει «δικούς μας» και το αποκορύφωμα είναι η στιγμή που εκτοξεύουν ρουκέτα μπαζούκα.

Μέσα στο κινούμενο θωρακισμένο όχημα, ο τζιχαντιστής οπλίζει, σηκώνεται και σημαδεύει. Πυροβολεί, αλλά δεν υπολογίζει τα αέρια της εκτόξευσης μέσα στο κλειστό όχημα. Ακούγεται μια φωνή γεμάτη ειρωνεία από έναν άλλο τζιχαντιστή: «Καλή βολή Αμπού Αμπντουλάχ, αλλά μας έψησες εδώ μέσα».

Στη συνέχεια φωνάζει ο ένας στον άλλον «μα τι τρέχει επιτέλους με σένα Αμπού Χιζάρ» και το κερασάκι στην τούρτα είναι όταν δεν μπορούν να βρουν το σωστό πυρομαχικό για να βάλουν σε ένα όπλο. Όταν κάποια στιγμή ετοιμάζονται να ρίξουν με το μπαζούκα, ο τζιχαντιστής σημαδεύει και ακούγεται μια φωνή: «Πρέπει να τραβήξεις την ασφάλεια από τη ρουκέτα για να λειτουργήσει».

Και μέχρι να ρίξει ο γκαφατζής τζιχαντιστής, το όχημα τους χτυπιέται από μια ρουκέτα Κούρδων μαχητών. Οι τζιχαντιστές πετάγονται έξω σε κατάσταση πανικού, ξεχνούν τα όπλα τους μέσα και όταν ρωτούν «που είναι ο οδηγός μας γιατί δεν βγαίνει από το όχημα» έρχεται η απάντηση: «Ο Χανταμπ είναι νεκρός».

Έξω από το όχημα πυροβολούν λίγες φορές όπου βρουν, αλλά δίχως κάλυψη, είναι εύκολος στόχος για τους Κούρδους μαχητές. Κάποιοι τραυματίζονται και τελικά οι τζιχαντιστές παραδίδονται. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28