search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:50
MENU CLOSE

O πρίγκιπας Χάρι και η Μισέλ Ομπάμα στην τελετή έναρξης των αγώνων «Invictus» (Photos)

09.05.2016 06:17
O πρίγκιπας Χάρι και η Μισέλ Ομπάμα στην τελετή έναρξης των αγώνων «Invictus» (Photos) - Media

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μισέλ Ομπάμα συμμετείχαν στην έναρξη των αγώνων «Invictus» στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Οι αγώνες «Invictus» διοργανώνονται για δεύτερη φορά και «πατέρας» τους είναι ο πρίγκιπας Χάρι.

 

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μισέλ Ομπάμα συμμετείχαν στην έναρξη των αγώνων «Invictus» στο Ορλάντο των ΗΠΑ. Οι αγώνες «Invictus» διοργανώνονται για δεύτερη φορά και «πατέρας» τους είναι ο πρίγκιπας Χάρι.

Οι αγώνες έχουν τη μορφή «Παρα-Ολυμπιάδας» και σε αυτούς συμμετέχουν βετεράνοι πολέμου από 14 χώρες του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης τραγούδησαν ο Τζέιμς Μπλαντ και η σοπράνο  Λώρα Ράιτ ενώ ανάμεσα στο κοινό ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους και ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν.

Στους αγώνες, οι οποίοι διεξάγονται σε μια περίοδο τεσσάρων ημερών, συμμετέχουν αυτή τη φορά περίπου 500 αθλητές.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε πως «αν και απόψε βρίσκομαι πολύ μακριά από το Λονδίνο, κοιτώντας τριγύρω βλέπω τόσα γνωστά πρόσωπα, τόσους στρατιωτικούς και τους φίλους και τις οικογένειες τους και τους ανθρώπους που τους βοήθησαν να φθάσουν εδώ που νιώθω σαν να είμαι σπίτι. Δε μπορώ να σας περιγράψω πόσο υπερήφανος είμαι που οι αγώνες «Invictus» διοργανώνονται φέτος στις ΗΠΑ. Υπηρέτησα με στρατιώτες από όλο τον κόσμο και είδα από πρώτο χέρι τις θυσίες που κάνουν, τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους, στην υπηρεσία της χώρας τους. Έμαθα την αξία της ομαδικής δουλειάς και της αδελφότητας με έναν τρόπο που μόνο η στρατιωτική ζωή μπορεί να σου μάθει».

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στην ομιλία της έπλεξε το εγκώμιο του «πατέρα» των αγώνων, του πρίγκιπα Χάρι. «Καταρχάς θέλω να τονίσω πόσο υπερήφανη είμαι που βρίσκομαι στην τελετή έναρξης των αγώνων. Πρέπει να ευχαριστήσω τον πρίγκιπα Χάρι για την ηγετική του θέση και για το ότι έφερε τους αγώνες εδώ στο Ορλάντο. Είναι πραγματικά ο πρίγκιπας του παραμυθιού και πρέπει να είναι υπερήφανος για το έργο του».

Η τελετή ξεκίνησε με τους συμμετέχοντες να παρελαύνουν στο στάδιο, ντυμένοι με τις στολές των χωρών τους. Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα και στη συνέχεια τρεις βετεράνοι μίλησαν για το πώς τραυματίστηκαν και τη μάχη που έδωσαν για να επιστρέψουν σε ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:49