search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:53
MENU CLOSE

Και ξαφνικά το απόγευμα της Κυριακής το Σύνταγμα γέμισε λάβαρα του κόκκινου στρατού! (Video)

09.05.2016 18:54

Μία πανδαισία συλλογικοτήτων είχε κατακλύσει την λεωφόρο Αμαλίας και την πλατεία μπροστά στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη το απόγευμα της Κυριακής.

Ανάμεσα στους χιλιάδες συγκεντρωμένους που διαδήλωναν ενάντια στην ψήφιση του Ασφαλιστικού όμως ξαφνικά σχηματίστηκε μια μικρή διαδήλωση από άτομα που κρατούσαν ασπρόμαυρες φωτογραφίες, έφεραν τις χαρακτηριστικές δίχρωμες κορδέλες του Αγίου Γεωργίου και τραγουδούσαν εμβατήρια του Κόκκινου Στρατού.

Επρόκειτο για συγγενείς μαχητών του στρατού της Σοβιετικής Ένωσης και πολιτών της ΕΣΣΔ που έχασαν τη ζωή τους κατά την ναζιστική επέλαση και τη σοβιετική αντεπίθεση που οδήγησε στην άνευ όρων συνθηκολόγηση της Γερμανίας, στις 9 Μαΐου του 1945.

Με την σύντομη αυτή διαδήλωση οι συγγενείς των θυμάτων, άλλοι ομογενείς, άλλοι Ρώσοι και πολίτες από άλλες περιοχές της πρώην ΕΣΣΔ που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, τίμησαν την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:52