search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:06
MENU CLOSE

Τη «Νέα Δεξιά» παρουσίασε ο Φαήλος – «Υπό όρους θα συνεργαζόμασταν με τη ΝΔ»

01.06.2016 15:57
Τη «Νέα Δεξιά» παρουσίασε ο Φαήλος - «Υπό όρους θα συνεργαζόμασταν με τη ΝΔ» - Media

Τη σύνθεση του κόμματος «Νέα Δεξιά», του οποίου ηγείται, παρουσίασε ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ο άλλοτε στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ανέφερε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ίδρυση πολιτικού φορέα με βασικότερο την στροφή προς το πολιτικό κέντρο που χρεώνει στον νέο επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τον Φ. Κρανιδιώτη το νέο κόμμα τάσσεται υπέρ του ευρώ, της ελεύθερης οικονομίας αλλά με «σοβαρό εποπτικό ρόλο του κράτους» και υπέρ της «σκληρής» γραμμής στα εθνικά θέματα και το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το εάν το κόμμα στηρίζει την παραμονή στο ευρώ ο Φαήλος Κρανιδιώτης απάντησε ότι «όποιος προπαγανδίζει δραχμή είναι ανόητος ή ύποπτος» καθώς η έξοδος από το ευρώ λόγω υποτίμησης που θα υποστεί το νόμισμα θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν κυρίως οι αδύναμοι.

Επισήμανε δε την ανάγκη της καινοτομίας σε συγκεκριμένα πεδία όπως αυτό της Έρευνας και Ανάπτυξης για την Εθνική Άμυνα που όμως θα έχει αποτέλεσμα και στον πολιτικό τομέα. Σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να υπάρξει ένα “Σοκ Αριστείας” στην χώρα.

Αφερέγγυος ο Καρατζαφέρης, υπό όρους συνεργασία με τη ΝΔ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με συνεργασίες με άλλα κόμματα και προσωπικότητες ο Φ. Κρανιδιώτης απάντησε ότι εάν η ερώτηση αφορά τον Λ.Α.Ο.Σ. υπάρχει ζήτημα όχι μόνον πολιτικής αισθητικής αλλά και σταθερότητας στις θέσεις ενός κόμματος . “Εμείς θέλουμε να πηγαίνουμε σαν τραίνο πάνω στις ιδεολογικές μας ράγες” είπε και συμπλήρωσε ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει τις οβιδιακές μεταμορφώσεις ενός κόμματος που ενώ ψήφιζε μνημόνια για να σωθεί η πατρίδα τώρα προπαγανδίζει υπέρ της Δραχμής. Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ χαριτολογώντας είπε ότι εάν έκανε πιο σκληρή αντιπολίτευση θα ήταν… ποινικό αδίκημα.

Ερωτηθείς ωστόσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία είπε ότι θα συνεργαζόταν σε μια κυβέρνηση με ισχυρή εθνική πολιτική ως προς την Τουρκική απειλή και τις εθνικές γεωπολιτικές προτεραιότητες, η οποία θα σταματούσε αυτό που χαρακτήρισε «ισλαμικό εποικισμό» και που θα τηρούσε «σκληρή» γραμμή στο μεταναστευτικό. Είπε ακόμα πως θα συνεργαζόταν σε μία κυβέρνηση που θα επανέφερε την Παιδεία στην αρχική συνταγματική της υποχρέωση ως ύψιστη εθνική προτεραιότητα αλλά και θα τη χαρακτήριζε η εθνική κοινωνική ευαισθησία.

Η σύνθεση του Εθνικού Σύμβουλίου

Αντιπρόεδρος του Κόμματος είναι ο Παναγιώτης Δούμας, επιχειρηματίας και τ. Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Γενικός Γραμματέας είναι ο Χρήστος Χρηστίδης, αξιωματικός ε.α. της Αεροπορίας Στρατού και των Καταδρομών.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας είναι ο Αναστάσιος Φαραντάτος Συνταγματάρχης ε.α. Ε.Σ.

Τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αλφαβητικά είναι τα ακόλουθα:

Γεώργιος Βλάχος, Χρήστος Βλάχος, Ανδρέας Γεωργίου, Σοφία Ζαχαριουδάκη, Ελευθέριος Καλλινικίδης, Γεώργιος Καραποστόλου, Κωσταντίνος Καρουκανίδης- Κατάκης, Αλκιβιάδης Κεφαλάς, Απόστολος Κρητικόπουλος, Ανδρέας Μαγειρόπουλος, Γεώργιος Μακρής, Νικόλαος Μαστρονικολής, Σοφία Μαξούρη και Γεώργιος Οικονόμου.

Εκπρόσωπος Τύπου της « Νέας Δεξιάς» ορίστηκε ο Δημήτριος Γερογιάννης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:06