18/08/2019 02:58:50
24.5.2011

Σώζουν μόνο τους κερδοσκόπους...

Σώζουν μόνο τους κερδοσκόπους... - Media

Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πριν από λίγο καιρό έλεγε σε όλους τους τόνους ότι κάθε συζήτηση περί χρεοκοπίας κάνει κακό στη χώρα. Τώρα χρησιμοποιεί τη χρεοκοπία ως «επιχείρημα» στον πολιτικό εκβιασμό της κυβέρνησης για «συναίνεση».

Πριν από ακόμη λιγότερο καιρό έλεγε πως κάθε συζήτηση περί επιστροφής στη δραχμή είναι καταστροφική, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποφαινόταν ότι η φημολογία αγγίζει το όριο της «εγκληματικότητας»! Τώρα ο υπουργός Οικονομικών, στο πλαίσιο του ίδιου εκβιασμού – ο οποίος δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε εκλογικό δίλημμα του είδους «ή Γιώργος ή δραχμή» – λέει πως δεν πρέπει να υποτιμάται η δημόσια συζήτηση που έχει αρχίσει για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Φυσικά είναι αστείο να τους φταίνε πάλι οι κερδοσκόποι, οι οποίοι οργιάζουν στο ελληνικό χρηματιστήριο και με τα ασφάλιστρα κινδύνου έναντι πτώχευσης της Ελλάδας βγάζοντας τρελά λεφτά.

Μόνο οι δηλώσεις του υπουργού είναι αρκετές για να στήσουν οι κερδοσκόποι – εγχώριοι και ξένοι – το πιο τρελό πάρτι των ονείρων τους. Έτσι άλλωστε δεν άρχισε η ιστορία της ασύστολης κερδοσκοπίας; Με τα περί «Τιτανικού». Κατά τ’ άλλα αυτοί οι απίστευτοι τύποι, που θα έπρεπε να έχουν ήδη φύγει με τις κλοτσιές, υποτίθεται ότι «σώζουν τη χώρα»... Σ.Χ.


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.