search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:07
MENU CLOSE

Το 2018 είναι… αύριο.

06.06.2016 11:42

 

Η αξιολόγηση έλαβε τέλος. Τουλάχιστον αυτή πριν λίγες μέρες. Γιατί ακολουθεί όπως όλα δείχνουν μια ακόμα τον Σεπτέμβριο και αφορά τα εργασιακά και τον δημόσιο τομέα.

Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο της διαπραγμάτευσης μπορούμε με σιγουριά να βγάλουμε τρία συμπεράσματα.

Η συμφωνία που ψηφίστηκε περιέχει μέτρα που θα επηρεάσουν την τσέπη της πλειοψηφίας των εργαζομένων, συνταξιούχων αλλά και των επιχειρήσεων( έμμεσοι και άμεσοι  φόροι)

Η είσπραξη των φόρων αλλά κυρίως της φοροδιαφυγής, δεν θα βελτιωθεί αν δεν αναμορφωθεί και εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός του υπουργείου οικονομικών. Πολλές εξαγγελίες, πολλά «θα» και πενιχρά αποτελέσματα. Αυτή είναι η αλήθεια στο τέλος της ημέρας.

Το τρίτο συμπέρασμα- κατά την γνώμη μου- είναι βασικό για να ελπίζει κανείς ότι θα βγει το πρόγραμμα. Πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές που θα αποτελέσουν αντίβαρο στα επώδυνα μέτρα που ψηφίστηκαν.( Αναπτυξιακός νομος, ΕΣΠΑ, αποκρατικοποιήσεις ,μεγάλες επενδύσεις). Όμως, για να γίνουν όλα αυτά σε συγκεκριμένο χρονικό όριο( μέχρι το 2018) χρειάζονται αλλαγές στην κυβέρνηση και σε καίριες θέσεις του κρατικού μηχανισμού. Κάποιοι έχουν… αποδείξει ότι δεν μπορούν. Τόσο απλά. Εδώ δεν χωρούν κυβερνητικές και κομματικές ισορροπίες. Ας το αποφασίσει λοιπόν ο Τσίπρας. Ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνηση και πρωτίστως η χώρα και τα προβλήματα, δεν έχουν χρόνο να περιμένουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 14:05