search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:21
MENU CLOSE

Διετής αποκλεισμός στη Μαρία Σαράποβα για το σκάνδαλο ντόπινγκ

08.06.2016 15:56
Νέα εκπομπή μαγειρικής στο Open TV - Media

 

Η Μαρία Σαράποβα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών από τα κορτ, λόγω του σκανδάλου ντόπινγκ που αποκάλυψε η ίδια τον περασμένο Μάρτιο.

Η τιμωρία έχει αναδρομική ισχύ από τις 26 Ιανουάριο του 2016, κάτι που σημαίνει ότι θα επιστρέψει στα γήπεδα τον Ιανουάριο του 2018. Η τενίστρια, πάντως, έχει δικαίωμα έφεσης.

Θυμίζουμε ότι η 29χρονη Ρωσίδα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη από τις αρχές του χρόνου ουσία Meldonium μετά τον αγώνα της με τη Σερένα Γουίλαιμς για τα προημιτελικά του Australian Open.

Εξυπακούεται ότι χάνει τόσο τους βαθμούς, όσο και το prize money που κέρδισε στη Μελβούρνη…

​Η ίδια η αθλήτρια έβγαλε αμέσως ανακοίνωση στο Facebook, στην οποία χαρακτηρίζει άδικη την τιμωρία, τονίζει ότι θα προσφύγει στο CAS, ενώ αποκαλύπτει ότι η ITF ζήτησε από το δικαστήριο την τετραετή τιμωρία της!

«Σήμερα με την απόφασή του για διετή τιμωρία μου, το δικαστήριο της ITF έβγαλε ομόφωνα το συμπέρασμα ότι αυτό που έκανα δεν ήταν εσκεμμένο», αναφέρει η κάτοχος πέντε Grand Slam τίτλων. «Το δικαστήριο θεώρησε ότι δεν έψαξα θεραπεία από τον γιατρό μου με σκοπό να πάρω ουσία για τη βελτίωση της απόδοσής μου. Η ITF ξόδεψε πάρα πολύ χρόνο και πόρους για να αποδείξει ότι σκοπίμως παραβίασα του κανονισμούς αντι-ντόπινγκ και το δικαστήριο συμπέρανε το αντίθετο. Πρέπει να μάθετε ότι η ITF ζήτησε από το δικαστήριο να με αποκλείσει για τέσσερα χρόνια – η προβλεπόμενη τιμωρία για εσκεμμένη παραβίαση – και το δικαστήριο απέρριψε τη θέση της ITF.

Ενώ το δικαστήριο σωστά συμπέρανε ότι δεν παραβίασα εσκεμμένα τους κανονισμούς αντι-ντόπινγκ, δεν μπορώ να αποδεχτώ άδικα σκληρή διετή τιμωρία. Το δικαστήριο, του οποίου τα μέλη επιλέχτηκαν από την ITF, συμφώνησαν ότι δεν έκανα κάτι εσκεμμένα λάθος, παρόλα αυτά επιζητούν να με κρατήσουν μακριά από το τένις για δύο χρόνια. Θα προσφύγω άμεσα στο CAS, το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο.  

Μου έχει λείψει το τένις και μου έχουν λείψει οι καταπληκτικοί φαν μου, που είναι οι καλύτεροι και πιο πιστοί φαν στον κόσμο. Έχω διαβάσει τα γράμματά σας. Έχω διαβάσει τα ποστ σας στα social media και η αγάπη σας και η υποστήριξή σας με βοήθησαν να περάσω αυτή την περίοδο. Σκοπεύω να υποστηρίξω αυτό που πιστεύω σωστό και γι’ αυτό θα παλέψω για να επιστρέψω στα κορτ το συντομότερο δυνατόν.

Με αγάπη,

Μαρία

Υ.Γ.: Ο δικηγόρος μου ετοίμασε μια μικρή περίληψη της διαδικασίας που ακολουθεί η ITF και σκέφτηκα να τη δώσω στους φαν μου για να ξέρετε κι εσείς πώς ερμηνεύονται οι κανονισμοί της ITF».

 

Πηγή: SDNA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:21