search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:10
MENU CLOSE

Βρέθηκε λευκός καρχαρίας στη Σύρο! (Photo)

10.06.2016 12:29
Κομμένο χέρι χαμένου τουρίστα βρέθηκε μέσα σε καρχαρία! - Media

Ένας λευκός καρχαρίας μήκους 1,6 μέτρων και βάρους 40 κιλών πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στη Σύρο, ανάμεσα στην περιοχή της Βάρης και του Μέγα Γιαλού…

 

Ένας λευκός καρχαρίας μήκους 1,6 μέτρων και βάρους 40 κιλών πιάστηκε στα δίχτυα ψαράδων στη Σύρο, ανάμεσα στην περιοχή της Βάρης και του Μέγα Γιαλού, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Η αθλήτρια του ΝΟΣ Κατερίνα Τοπούζογλου, εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης, υποβρύχιας αλιείας και «shark aware instructor» με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό εξηγεί λίγα πράγματα για τους καρχαρίες.

«Στις Ελληνικές θάλασσες υπάρχουν 36 είδη καρχαριοειδών τα οποία ζουν σε βάθη 300μ, ενώ 47 βρίσκονται στη Μεσόγειο και 506 είδη υπάρχουν παγκοσμίως. Οι καρχαρίες είναι τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα της θάλασσας και ενώ βρίσκονται στην κορυφή της υποβρύχιας τροφικής αλυσίδας θανατώνονται αλόγιστα από τους επαγγελματίες ψαράδες.

Το καημένο που βρήκε τόσο άδικο θάνατο ήταν πολύ νεαρό, δυστυχώς δε θα είχε ολοκληρώσει καν τον κύκλο της αναπαραγωγής, λυπάμαι πολύ».

Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους λουόμενους, καθώς  οι καρχαρίες προτιμούν τα μεγάλα βάθη και οι επιθέσεις σε κολυμβητές στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτες. 

Πηγή: cyclades24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01