search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:09
MENU CLOSE

Βίτσας: Τι αλλάζει στη διαδικασία μοριοδότησης των στρατιωτών

10.06.2016 16:06
ΣΥΡΙΖΑ για κορωνοϊό: «Φαίνεται πλέον να μην ελέγχεται αποτελεσματικά η διάδοση του ιού, σε στρατόπεδα και υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων» - Media

 

«Το γεγονός πως ενεργούμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα δεν σημαίνει ότι είμαστε αδύναμοι, ίσα-ίσα είμαστε πάρα πολύ δυνατοί», διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, με συνέντευξή του στο ρ/σ Alpha, σχολιάζοντας τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

«Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει πολλές δυσκολίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία», περιορίσθηκε να πει. «Τώρα, αν και πόσο κατανοεί η Τουρκία, η κυβέρνησή της, ότι η Αγία Σοφία είναι ένα προστατευόμενο μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς και την ίδια ώρα πάει να την μετατρέψει σε κάτι άλλο, είναι ένα ζήτημα», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας αναφέρθηκε επίσης στο νέο σύστημα ηλεκτρονικής μοριοδότησης των οπλιτών θητείας για τις μεταθέσεις τους.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας στη διαδικασία μοριοδότησης θα συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι και θα είναι γνωστή και μέσω Διαδικτύου ενώ θα ελέγχεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και περιοδικά και από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ανέφερε σχετικά.

Ως κριτήρια στην ηλεκτρονική μοριοδότηση περιλαμβάνονται η οικογενειακή κατάσταση του στρατεύσιμου, η οικονομική του κατάσταση και η φυσική κατάσταση, καθώς και ο τόπος καταγωγής του. Έτσι, για παράδειγμα, όπως είπε, «αν κάποιου δεν δουλεύουν και οι δύο γονείς του και πρέπει να μετατεθεί κοντά για να μπορεί να δουλεύει, παίρνει έναν αριθμό μορίων, αντίστοιχα συνυπολογίζονται ασθένειες και άλλα ζητήματα. Στο τέλος όλα αυτά αθροίζονται».

Η σχετική διαδικασία αναμένεται να υπογραφεί και από τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:09