search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:55
MENU CLOSE

Αστυνομία κατά «αγανακτισμένων» της Βαρκελώνης

27.05.2011 11:29
Αστυνομία κατά «αγανακτισμένων» της Βαρκελώνης - Media

Η καταλανική αστυνομία αποφάσισε να «καθαρίσει» την πλατεία από τους «αγανακτισμένους» της Βαρκελώνης που παραμένουν σε σκηνές εκεί, λόγω της επερχόμενων εορτασμών μετά τον τελικό του Champions League.

Η καταλανική αστυνομία αποφάσισε να «καθαρίσει» την πλατεία από τους «αγανακτισμένους» της Βαρκελώνης που παραμένουν σε σκηνές εκεί, λόγω της επερχόμενων εορτασμών μετά τον τελικό του Champions League.

Αστυνομικοί περικύκλωσαν την πλατεία, προκειμένου να… «διευκολύνουν το έργο των συνεργείων καθαρισμού και να απομακρύνουν οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, όπως κατσαρόλες και μαχαίρια».

Όπως φαίνεται στο βίντεο ούτε η ισπανική αστυνομία διστάζει να επιδοθεί σε επίδειξη εκφοβισμού… Ο συγκεντρωμένος κόσμος, δεν είναι «οπλισμένος» ούτε με κατσαρόλες αλλά ούτε και με μαχαίρια. Αντίθετα, παρά το φόβο που φαίνεται να τους διακατέχει, τα εκατό περίπου άτομα επιδεικνύουν ψυχραιμία και παράλληλα προσπαθούν να κατευνάσουν τις αρχές φωνάζοντας χαρακτηριστικά «ηρεμήστε, ηρεμήστε». Νωρίτερα, έδειξαν την ένσταση τους για την απομάκρυνση τους από την πλατεία φωνάζοντας στην αστυνομία «Δεν θα περάσουν».

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος, δήλωσε ότι οι κόσμος θα μπορέσει να επιστρέψει στη πλατεία «όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση καθαρισμού αλλά χωρίς σκηνές, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα». Υπό την  προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα τους αποδεκατίσει πρώτα η αστυνομία…

Το Twitter, είχε «πάρει φωτιά», με πάρα πολλά σχόλια να καταγγέλλουν το συμβάν. Μάλιστα ένα ανέφερε πως «μας απομακρύνουν με τη βία. Είναι εντελώς παράνομο. Οι αστυνομικοί δεν φέρουν το αστυνομικό σήμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:53