search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:34
MENU CLOSE

Ο Λουντοβίκο Εϊνάουντι παίζει πιάνο στους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού (Video+Photos)

23.06.2016 13:36
Ο Λουντοβίκο Εϊνάουντι παίζει πιάνο στους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού (Video+Photos) - Media

Ο παγκοσμίως γνωστός Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι έπαιξε για πρώτη φορά τη σύνθεσή του «Ελεγεία για την Αρκτική».

 

Ο παγκοσμίως γνωστός Ιταλός πιανίστας και συνθέτης Λουντοβίκο Εϊνάουντι έπαιξε για πρώτη φορά τη σύνθεσή του «Ελεγεία για την Αρκτική».

Σε μία επιπλέουσα πλατφόρμα, άνω στα παγωμένα νερά του Αρκτικού ωκεανού, με φόντο τους παγετώνες της Αρκτικής.

Στο βάθος, ο παγετώνας Βάλενμπεργκριν, στο Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας, στα νερά του ωκεανού ένα τεχνητό «παγόβουνο», κατασκευασμένο από περισσότερα από 300 ξύλινα τρίγωνα, και πάνω του ένα grand piano.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Εϊνάουντι, μετουσιώνει σε μουσική τις φωνές οκτώ εκατομμυρίων συμπολιτών μας του «διαστημόπλοιου Γη» – όπως το βάφτισε, δεκαετίες πριν, ο Μάρσαλ Μακλιούαν – που απευθύνουν έκκληση για προστασία της Αρκτικής που βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς οι πάγοι λιώνουν λόγω των αλλαγών του κλίματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01