search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:09
MENU CLOSE

Τουσκ: Νέα Σύνοδος Κορυφής τον Σεπτέμβριο για Brexit-μέλλον της Ε.Ε.

28.06.2016 12:49
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα από Τουσκ - Δυο επιλογές η Βρετανία: Ή σκληρό Brexit ή καθόλου Brexit - Media
 
Τη διάθεση των Ευρωπαίων να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία του Brexit και να οριστικοποιηθεί η μορφή που θα έχει από τούδε η Ε.Ε. των «27» επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προσερχόμενος στην πρώτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.
 
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Τουσκ δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη Σύνοδος Κορυφής τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Μπρατισλάβα, κατά την οποία, υπό τη Σλοβακική προεδρία, οι 27 εναπομείνασες χώρες-μέλη της Ένωσης θα διαπραγματευτούν τα επόμενα βήματα του Brexit και του μετασχηματισμού της Ε.Ε., μετά την προετοιμασία του καλοκαιριού.
 
«Σεβόμαστε τη βούληση των Βρετανών ψηφοφόρων, παρομοίως όμως σεβόμαστε και τις Συνθήκες μας. Και σύμφωνα με αυτές, είναι η βρετανική κυβέρνηση που ενεργοποιεί τη διαδικασία εξόδου από την Ε.Ε. Αυτός είναι ο μόνος νομικός τρόπος που έχουμε όλοι και πρέπει να γνωρίζουν αυτή την αρχή, που επιπλέον σημαίνει πως πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Προφανώς αυτό δεν είναι το σενάριο που ονειρευόμασταν. Έχουμε ακριβείς διαδικασίες, έχουμε έτοιμο πρόγραμμα εργασιών, όμως θέλω να υπογραμμίσω ξεκάθαρα, χωρίς την ειδοποίηση από το Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα ξεκινήσει καμία διαπραγμάτευση για το διαζύγιο ή τις μελλοντικές μας σχέσεις» τόνισε ο κ. Τουσκ. 
 
Παράλληλά, δεν έκρυψε τη στενάχωρη θέση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι «τη μέρα μετά το Βrexit αισθάνθηκα σαν κάποιος πολύ κοντινός μου να έφυγε από το σπίτι και αισθάνθηκα πόσο αγαπητό και πολύτιμο αυτό το σπίτι ήταν για μένα. Το Βrexit δεν είναι μόνο διαδικασίες, πολιτικές και συμφέροντα, έχει να κάνει με τα συναισθήματά μας. Σίγουρα δεν είμαι ο μόνος που αισθάνεται έτσι. Αλλά ό,τι έγινε έγινε και πρέπει τώρα να προχωρήσουμε και με την κανονική μας ατζέντα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01