search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:35
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά εκλογές

30.06.2016 17:06
Μητσοτάκης: Η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά εκλογές  - Media

 

«Μία από τα ίδια» θύμισε η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην συζήτηση για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco. Ιδιαίτερα οξύς απέναντι στην κυβέρνηση ο «γαλάζιος» πρόεδρος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την κινεζική εταιρεία, ζήτησε, για ακόμη μια φορά, εκλογές και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μία κυβέρνηση που θα κρατά σταθερό το καράβι, όχι μία κυβέρνηση που λέει άσπρο και εννοεί μαύρο και δυναμιτίζει το επενδυτικό κλίμα. Μία κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στην μετά-λαϊκισμό εποχή», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «όταν λέγαμε ότι, όχι μόνο δεν θέλετε, αλλά και ότι δεν μπορείτε να κάνετε μεταρρυθμίσεις, εννοούσαμε αυτό ακριβώς που γίνεται σήμερα.  Μια κυβέρνηση αλαλούμ, που κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλά χρειάζεται εκλογές για να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα που γεννά κάθε κυβερνητική σας πράξη». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «αθέτηση της συμφωνίας» της κυβέρνησης με την Cosco λέγοντας πως «με τα παιδαριώδη τερτίπια σας αντί να κυρώσετε την συμφωνία την ακυρώσατε», υποστηρίζοντας πως μπορεί τελικά η κυβέρνηση να υπαναχώρησε αλλά έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις Ελλάδας και Κίνας στέλνοντας ταυτόχρονα αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «ποτέ στην ιστορία της Βουλής δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση που να αθετεί έτσι συμφωνία που υπέγραψε». 

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ο κ. Τσίπρας και συνολικά η κυβέρνηση είναι η επιτομή της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας.  Σε μια εποχή που η προσέλκυση επενδύσεων πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της χώρας, εσείς κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να διώξετε και τους λίγους επενδυτές, που επιμένουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Και ταυτόχρονα θέτετε σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με την Κίνα, οι οποίες οικοδομήθηκαν με πολλή προσπάθεια, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις». 

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε με την κινεζική εταιρεία και κάλεσε τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα να παραιτηθεί. «Ο κ. Τσίπρας είναι προσωπικά υπεύθυνος. Αν ο κ. Δρίτσας είχε κινηθεί αυτοβούλως έπρεπε να τον είχε παραιτήσει. Αλλά φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από τους υπουργούς του». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε τι έλεγε παλαιότερα ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τονίζοντας πως «δέχομαι κάποιος να διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική, να το δηλώνει ανοικτά και να κάνει αυτό που οι κανόνες της πολιτικής ηθικής ορίζουν. Να πηγαίνει σπίτι του υπερασπιζόμενος τα πολιτικά πιστεύω του και τις αρχές του. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι δήθεν ιδεολόγους, που από τη μία πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, και από την άλλη κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμη στιγμές εξουσίας στους υπουργικούς θώκους. Κανένας σοβαρός επενδυτής δεν ανέχεται μια σύμβαση που έχει υπογραφεί με παρόντα τον πρωθυπουργό να τροποποιείται μονομερώς από την ελληνική πλευρά». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01