search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:12
MENU CLOSE

Βάιντμαν: «Λάθος» το Brexit, αλλά η ΕΚΤ «δεν χρειάζεται να λάβει επιπλέον μέτρα»

01.07.2016 16:47
Νέες γερμανικές πιέσεις προς τις τράπεζες της Ευρωζώνης: Δώστε χρονοδιάγραμμα για τα «κόκκινα» δάνειά τους - Media
 
Ως «ατυχή απόφαση» και «λάθος» χαρακτήρισε ο διοικητής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν την απόφαση του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, ωστόσο, από την μία πλευρά τόνισε ότι η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει σεβαστή και από την άλλη -με βάση την πάγια θέση της Γερμανίας- υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική προκειμένου να αντιμετωπίσει το επερχόμενο Brexit.
 
Σύμφωνα με τον Βάιντμαν, το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα προκαλέσει «ελαφρά κάμψη» στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης και ειδικότερα της Γερμανίας. Ωστόσο ο «ισχυρός άνδρας» της Bundesbank υποστήριξε ότι «η νομισματική πολιτική είναι ήδη επεκτατική και είναι αμφίβολο αν περαιτέρω επέκταση θα είχε τονωτική επίδραση. […] Μια διαρκής επεκτατική πολιτική δεν μπορεί να άρει το βάρος της πολιτικής αβεβαιότητας».
 
Ο Βάιντμαν εκτίμησε ότι οι μεγαλύτερες συνέπειες του Brexit θα γίνουν αισθητές στη Βρετανία, αν και παραδέχθηκε ότι η ανάπτυξη θα «φρενάρει» και στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι «πολλά εξαρτώνται από την ταχύτητα και τη λογική των διαπραγματεύσεων για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την Ε.Ε., προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Κανένας δεν έχει συμφέρον να θέσει εμπόδια στο εμπόριο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01