21/01/2019 17:11:48
2.12.2009

Ίντερνετ στα αρχαία ελληνικά

Ίντερνετ στα αρχαία ελληνικά - Media

Ο Ισπανός καθηγητής Χουάν Κορντέχ έβαλε στους Έλληνες  «τα γυαλιά» δημιουργώντας μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα γραμμένη στα αρχαία ελληνικά.

Το Acropolis World News   βρίσκεται στην διεύθυνση www.akwn.net και ανανεώνεται καθημερινώς με τρεις – τέσσερις ειδήσεις από όλο τον κόσμο. Στόχος του κ Κορντέχ είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές του και να τους κάνει να αγαπήσουν την αρχαία ελληνική γλώσσα ενώ παράλληλα προσπαθεί να  αναδείξει  την σημασία που είχε η αρχαία γλώσσα στην πορεία ανάπτυξης του κόσμου.

Η λατρεία  του για τα αρχαία ελληνικά δημιουργήθηκε από το γυμνάσιο και λίγα χρόνια αργότερα  τα αρχαία ελληνικά  του είχαν γίνει «δεύτερη γλώσσα». Στα 41 πλέον του χρόνια πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα ανατρεπτικό για τα δεδομένα της σύγχρονης εποχής « site» το οποίο θα παρουσιάζει τις κεντρικές ειδήσεις του κόσμου στα αρχαία ελληνικά ενώ παράλληλα καλεί όλους όσους αγαπούν τα αρχαία να ενώσουν τις δυνάμεις τους   και να του στέλνουν τα δικά τους ρεπορτάζ γραμμένα πάντα στα αρχαία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.