search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:23
MENU CLOSE

Αυτός είναι ο Θεσσαλονικιός που έκανε το δικό του World Party (Photos – Videos)

03.07.2016 12:06
Αυτός είναι ο Θεσσαλονικιός που έκανε το δικό του World Party (Photos - Videos) - Media

Πέρασε από 39 χώρες, έκανε 100.000 χλμ κι έκαψε 13.500 λίτρα βενζίνης με ένα, μόλις, 250 κ.ε.  

 

Πέρασε από 39 χώρες, έκανε 100.000 χλμ κι έκαψε 13.500 λίτρα βενζίνης με ένα, μόλις, 250 κ.ε.  

O Ηλίας Βροχίδης έκανε το δικό του «World Party» και μετά από ένα ταξίδι τριών χρόνων επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου μίλησε στο seleo.gr για τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις του.  

Tον Μάιο του 2013, ο Ηλίας Βροχίδης ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη.  Με μια Honda XR 250 και με τα απολύτως απαραίτητα, θέλησε να φτάσει στη Αφρική και στη Μέση Ανατολή. Αρχικά, αφιέρωσε δύο μήνες στα Βαλκάνια, περνώντας από Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Κροατία, Σλοβενία και Ιταλία.

Στην Ιταλία συνάντησε, τη φίλη του, Χριστίνα Πεφάνη, με την οποία πέρασαν με πλοίο στο Μαρόκο για να ξεκινήσουν ένα «σαφάρι» 10 μηνών στην Αφρική.

Τον γύρο του κόσμου με 400 ευρώ το μήνα

Επισκέφτηκαν 39 χώρες, καταναλώνοντας περίπου 3,5 τόνους βενζίνη. Οι χώρες που επισκέφτηκαν στην Αφρική είναι: Μαρόκο, Μαυριτανία, Σενεγάλη, Γουινέα – Μπισάου, Γουινέα, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα, Μπουρκίνα Φάσο, Τόγκο, Μπενίν, Νιγηρία, Καμερούν, Κονγκό, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Ζάμπια, Ναμίμπια, Νότια Αφρική, Λεσότο, Σουαζιλάνδη, Μποτσουάνα, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Μαλάουι, Τανζανία, Ρουάντα, Ουγκάντα, Κένυα, Αιθιοπία, Σουδάν, Αίγυπτος. Ενώ, λόγω εμπόλεμης κατάστασης κατάφεραν να επισκεφτούν μόνο τρεις χώρες της Ανατολής, την Ιορδανία, Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

«Το ταξίδι κόστισε 13.300 ευρώ. Προσπαθούσα πάντα να την βγάζω όσο πιο οικονομικά γίνεται, καθώς δεν μου περισσεύουν. Ουσιαστικά την έβγαζα με 400 ευρώ τον μήνα.  Κατασκήνωνα πολύ, όταν ήμουν στη φύση και όταν ήμουν σε πόλεις, με φιλοξενούσαν μέσω ενός δικτύου φιλοξενίας που υπάρχει στο Ιντερνετ» αναφέρει στην ιστοσελίδα o ίδιος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο ταξίδι τους, ήταν οι αρχές και οι στρατιωτικοί στην Αφρική, καθώς υπάρχει μεγάλη διαφθορά, που οι ντόπιοι τη θεωρούν δεδομένη. «Εκεί οι ένστολοι είναι οι πιο στυγεροί εγκληματίες. Απειλούν τον κόσμο πως αν δεν τους δώσουν «φιλοδώρημα» θα τους φυλακίσουν. Δεκάδες φορές μας ζήτησαν και εμάς χρήματα, αλλά πληρώσαμε ελάχιστες φορές, γιατί αναλάμβανε την κατάσταση η Χριστίνα και ήταν πολύ καλή στη διαχείριση της κατάστασης.  Στη Νιγηρία ήταν πιο έντονο το φαινόμενο. Εκεί, τις πρώτες ώρες, μας λήστεψαν τρεις αστυνομικοί», περιγράφει.

To προηγούμενο ταξίδι του Ηλία Βροχίδη ήταν στην Ασία και πάλι είχε ταξιδέψει με τον ίδιο τρόπο. Αυτή την φορά από την Αφρική, είδε πράγματα και καταστάσεις που και ο ίδιος δεν τα φανταζόταν και κατέρριψε πολλά στερεότυπα του. «Είδα πως ζουν εκεί οι άνθρωποι, τι συμβαίνει μεταξύ των όλων των φυλών που ζουν εκεί. Υπάρχει ρατσισμός και μίσος, για τις διαφορετικές φυλές και εκεί οφείλονται τα όλα προβλήματα που έχουν. Σίγουρα πια έχω μια πιο σφαιρική εικόνα για την κατάσταση στην Αφρική. Όσα συμβαίνουν εκεί δεν τα γνωρίζουμε και εγώ ο ίδιος πριν πάω εκεί δεν μπορούσα να το φανταστώ», αναφέρει.

Οι άνθρωποι και τα γράμματα – αποστολές

Για να δώσει ένα συμβολικό χαρακτήρα στο ταξίδι του ο Ηλίας Βροχίδης και η Χριστίνα Πεφάνη παρέδωσα γράμματα Ελλήνων σε συγγενείς τους που ζουν σε χώρες του εξωτερικού. «Τα γράμματα αυτά ήταν συμβολικά, καθώς έχουν επικοινωνία μεταξύ τους οι άνθρωποι.

Θέλαμε να χτίσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας της Ελλάδας με αυτές τις χώρες» δηλώνει ο Ηλίας Βροχίδης. Οι «αποστολές» ήταν έξι, στην Αλβανία, στο Μαρόκο, στη Νότια Αφρική, στη Ζιμπάμπουε, στη Παλαιστίνη και στη Μπουρκίνα Φάσο.

Πηγή: seleo.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01