search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 03:35
MENU CLOSE

Τοξική άλγη «πνίγει» τη Φλόριντα (Photos)

05.07.2016 18:46
Ρωσία: Κατέρρευσε πάγος σε καταρράκτη στην Καμτσάτκα – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες (Photos) - Media
 
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν τεθεί ήδη τέσσερις κομητείες της Φλόριντα, από τον κυβερνήτη της Πολιτείας, Ρικ Σκότ, καθώς άλγη η οποία έχει κυριολεκτικά πνίξει την ακτογραμμή αποδείχθηκε ότι είναι τοξική.
Η πράσινη γλίτσα που καλύπτει τα νερά της Φλόριντα αποδίδεται σε μολυσμένα νερά τα οποία απελευθερώθηκαν από λίμνη στον ποταμό Σαιντ Λούσι, προκειμένου να αποφευχθεί πλημμύρα. Το νερό της λίμνης περιείχε μολυσματικές ουσίες από αποχετεύσεις, ζωοτροφές και λιπάσματα.
Η τοξική άλγη βλάπτει κάθε ζωντανό οργανισμό: η κατάποσή της προκαλεί ναυτία και εμετούς, ενώ μέσω της αφής προκαλεί εξανθήματα, ενώ είναι τοξική για τα ψάρια και τα φυτά. Οι αρχές της Φλόριντα καλούν τους πολίτες να μείνουν μακριά από τα μολυσμένα νερά και ορισμένες παραλίες έχουν κλείσει για τους λουόμενους.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να κηρύξει την Πολιτεία σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης και να διαθέσει ομοσπονδιακά κονδύλια για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές. Ταυτόχρονα ζήτησε από το Σώμα Μηχανικού του αμερικανικού στρατού να σταματήσει τη ροή του μολυσμένου νερού από τη λίμνη προς τον ποταμό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46