search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:21
MENU CLOSE

O Μέγας Τυφώνας Nepartak χτύπησε την νοτιοανατολική Ταϊβάν

08.07.2016 08:04
O Μέγας Τυφώνας Nepartak χτύπησε την νοτιοανατολική Ταϊβάν  - Media

Ο τυφώνας Nepartak χτύπησε σήμερα την Ταϊβάν ως καταιγίδα 4ης κατηγορίας αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα, διαλύοντας οροφές και προκαλώντας των θάνατο ενός ανθρώπου.

Ο τυφώνας Nepartak χτύπησε σήμερα την Ταϊβάν ως καταιγίδα 4ης κατηγορίας αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα, διαλύοντας οροφές και προκαλώντας των θάνατο ενός ανθρώπου.

Η γιγάντια καταιγίδα χτύπησε τις ακτογραμμές νησιού που βρίσκονται περίπου 10 μίλια από την πόλη της Ταϊτουνγκ νωρίς το πρωί τοπική ώρα, προκαλώντας καταιγιστικές βροχές και ανέμους με ταχύτητα 240 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με την Guardian. Περίπου 66 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 1300 σπίτια έχουν υποστεί διακοπή ρεύματος.

Αξιωματούχοι της Ταϊβαν προετοιμάζονταν εδώ και καιρό για την άφιξη του μέγα-τυφώνα, όπως τον χαρακτήρισαν πολλοί μετεωρολόγοι, κινητοποιώντας στρατεύματα  με την οδηγία της υποχρεωτικής εκκένωσης των νησιών Γκριν και Όρχιντ, τα οποία ήταν τα πρώτα που επλήγησαν.

Πρόκειται για τον πρώτο τροπικό κυκλώνα που χτυπάει το βόρειο ημισφαίριο αυτόν τον χρόνο, ύστερα από μια αρχικά ήρεμη και χωρίς καταιγίδες σεζόν.

Έει προβλεφθεί ότι ο τυφώνας θα χάσει την δύναμή του καθώς ταξιδεύει δια μέσου  των βουνών της Ταϊβάν και τελικώς θα φτάσει στην Κίνα. Η ανατολική και κεντρική Κίνα έχει σφυροκοπηθεί πρόσφατα από χειμαρρώδης βροχές και πλημμύρες που προκάλεσαν αρκετούς θανάτους και από ότι φαίνεται δεν υπάρχει τέλος στις καταστροφές καθώς το Nepartak θα χτυπήσει την ηπειρωτική χώρα το πρωί της Κυριακής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01