search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:34
MENU CLOSE

Βρετανός καταθέτει μήνυση για να καθυστερήσει το Brexit

08.07.2016 18:28
Βρετανός καταθέτει μήνυση για να καθυστερήσει το Brexit - Media
 
Ένας κομμωτής που κατοικεί στη Βρετανία, ο Ντέιρ ντος Σάντος, ο οποίος σύμφωνα με τους δικηγόρους τους είναι ένας «απλός πολίτης», κατέθεσε την πρώτη μήνυση με στόχο να καθυστερήσει δικαστικά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.
 
Η μήνυση αναφέρει ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 50 θα πρέπει να γίνει από το Κοινοβούλιο και όχι μόνο από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας. Οι συνήγοροι του μηνυτή εξήγησαν ότι ο στόχος της προσφυγής του στη Δικαιοσύνη είναι «να διορθώσει την εκτελεστική εξουσία, όταν κάνει λάθος. Υποστηρίζουμε ότι η εκτελεστική εξουσία υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της, αν ενεργοποιήσει το άρθρο 50 χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου».
 
Εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη (η υπόθεση θα εξεταστεί κατ’ αρχήν στις 19 Ιουλίου), ενώ ο συνήγορος του ντος Σάντος υποστήριξε ότι ο πελάτης του επιθυμεί «αν είναι να χάσει τα δικαιώματά του, αυτό να γίνει με νόμιμο τρόπο». Παράλληλα, δικηγορικό γραφείο έχει ενημερώσει ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις αν η κυβέρνηση ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς την έγκριση του νομοθετικού σώματος, δηλαδή της Βουλής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01