search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Κουίκ: Το Βερολίνο να ακούσει την πρόταση Παυλόπουλου για τα ευρωομόλογα

10.07.2016 15:46
Δένδιας: «Κορυφαία προτεραιότητα» για τη νέα κυβέρνηση η επίλυση του Κυπριακού - Media

 

Να ακούσει τη σημερινή πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, για έκδοση κοινών ευρωομολόγων με στόχο την αντιμετώπιση της ευρωπαίκής κρίσης χρέους, καλεί το Βερολίνο ο Τέρενς Κουίκ.

«Θα ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικό αν το Βερολίνο διάβαζε την απομαγνητοφώνηση των τελευταίων πέντε λεπτών της σημερινής ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών» ανέφερε σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ της Αχαίας ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι η έκδοση ευρωομολόγου είναι μια «αναντίρρητη αναγκαιότητα» και αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. «Χωρίς αυτό, η ΕΚΤ δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μία τεράστια κρίση χρέους στην ευρωζώνη, η οποία δεν φαντάζει μακριά. Μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή» προειδοποιεί.

Ο κ. Κουίκ υπενθυμίζει πως ήδη δοκιμάζονται οι Τράπεζες της Ιταλίας, θολή είναι η εικόνα για τη γερμανική Deutsche Bank, ενώ η Πορτογαλία και η Ισπανία δεν έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα. 

«Η Ελλάδα, περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση που ένιωσε, μπορεί να σταθεροποιείται και να μπαίνει στην πορεία της ανάπτυξης, αλλά συνεχίζει να αισθάνεται μια πίεση, που θα μπορούσε να βρει πιο αποτελεσματικά τη λύση της, με το ευρωομόλογο» σημειώνει, αναφέροντας πως είναι μία λύση που επιθυμεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και συζητά ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, αλλά αρνείται το Βερολίνο. 

Ο Τέρενς Κουίκ εκπροσωπώντας την κυβέρνηση παρέστη στην ειδική τελετή που έγινε στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Πανεπιστημίου Πατρών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Πρυτανεία αναγόρευσε σε επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το απόγευμα ο παραβρέθηκε και στην εκδήλωση για τα 130 χρόνια της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:57