search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:25
MENU CLOSE

Στο πλευρό της Χίλαρι και ο Μπέρνι Σάντερς

11.07.2016 16:01
Στο πλευρό της Χίλαρι και ο Μπέρνι Σάντερς - Media
 
Μετά τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, και ο Μπέρνι Σάντερς φέρεται έτοιμος να δηλώσει την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών εν όψει της προεδρικής εκλογής του Νοεμβρίου.
 
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Σάντερς αναμένεται αύριο να ανακοινώσει την υποστήριξή του στην Κλίντον κατά τη διάρκεια μιας κοινής προεκλογικής τους συγκέντρωσης, της πρώτης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
 
Οι ομάδες των δύο πολιτικών ανακοίνωσαν σήμερα σε δελτία τύπου που εκδόθηκαν από κοινού ότι θα εμφανιστούν σε ένα λύκειο στο Πόρτσμουθ (Νιου Χαμσάιρ, βορειοανατολικά) την Τρίτη το πρωί, όπου θα μιλήσουν για τη δέσμευσή τους υπέρ μιας «οικονομίας στην υπηρεσία του καθενός, όχι μονάχα των ανώτερων τάξεων».
 
Σημειώνεται ότι ο Σάντερς, παρά το γεγονός ότι προεκλογικά συγκρούστηκε σε όλα τα επίπεδα με την Κλίντον, υποσχόμενος να υπερασπιστεί τις ιδέες του έως το Συνέδριο για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στη Φιλαδέλφεια (25η – 28η Ιουλίου), σταδιακά άλλαξε στάση προβάλλοντας την ανάγκη της ενότητας και δήλωσε στα τέλη Ιουνίου ότι θα ψηφίσει την Χίλαρι Κλίντον τον Νοέμβριο στην αναμέτρησή της με τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ.
 
Η διαμόρφωση από το Δημοκρατικό Κόμμα αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ορλάντο ενός προγράμματος, που ενσωμάτωνε θέσεις της πιο αριστερής προσέγγισης του Σάντερς, συνέβαλε στη συμφιλίωση. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται η θέση του Σάντερς υπέρ του καθορισμού ενός εθνικού κατώτατου μισθού στα 15 δολάρια την ημέρα (έναντι 7,5 δολάρια σήμερα και ενώ η Κλίντον ήθελε αύξηση του ποσού αυτού έως τα 12 δολάρια) θα επικυρωθεί στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια
 
«Χάρη στα εκατομμύρια πολίτες που εμπλέκονται στην πολιτική διαδικασία, πολλοί εκ των οποίων για πρώτη φορά, έχουμε εκπονήσει το πλέον προοδευτικό πρόγραμμα στην ιστορία του Δημοκρατικού Κόμματος» υπογράμμισε ο Μπέρνι Σάντερς σε δελτίο τύπου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:23