26/10/2020 00:46:54
3.6.2011

Υποβάθμιση και για τον Δήμο Αθηναίων

Υποβάθμιση και για τον Δήμο Αθηναίων - Media

Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων από Β1 σε Caa1 με αρνητική προοπτική, ανακοίνωσε ο οίκος Moody’s μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που ξεκίνησε στις 10 Μαϊου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων ακολουθεί την αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική.

«Οι ελληνικοί Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, είναι απίθανο να έχουν επαρκή χρηματοπιστωτική ευελιξία, η οποία να δικαιολογεί μια καλύτερη αξιολόγηση από αυτή του ελληνικού Δημοσίου», δήλωσε συγκεκριμένα ο αναλυτής του οίκου, Τζιανφίλιππο Καρμπόνι.

Παράλληλα η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ισχυροί λειτουργικοί και χρηματοπιστωτικοί δεσμοί μεταξύ του Δήμου και του ελληνικού Δημοσίου έχουν ως συνέπεια να πραγματοποιούνται σημαντικοί περιορισμοί στην ικανότητα της Διοίκησης του Δήμου να δρα ανεξάρτητα από το Δημόσιο

Τέλος ο Moody’s τονίζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία πριν από το κλείσιμο του 2010 δείχνουν τη δυσκολία του Δήμου Αθηναίων να περιορίσει τις δαπάνες η οποίες ξεπερνούν τα έσοδα και κατ’ αυτόν τον τρόπο οδηγείται στη διεύρυνση του ταμειακού ελλείμματος που πρέπει να χρηματοδοτηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.