search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:26
MENU CLOSE

Υποβάθμιση και για τον Δήμο Αθηναίων

03.06.2011 12:23
Υποβάθμιση και για τον Δήμο Αθηναίων - Media

Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων από Β1 σε Caa1 με αρνητική προοπτική, ανακοίνωσε ο οίκος Moody’s μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που ξεκίνησε στις 10 Μαϊου.

Την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Δήμου Αθηναίων από Β1 σε Caa1 με αρνητική προοπτική, ανακοίνωσε ο οίκος Moody’s μετά από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης που ξεκίνησε στις 10 Μαϊου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η υποβάθμιση του Δήμου Αθηναίων ακολουθεί την αντίστοιχη υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa1 με αρνητική προοπτική.

«Οι ελληνικοί Δήμοι, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, είναι απίθανο να έχουν επαρκή χρηματοπιστωτική ευελιξία, η οποία να δικαιολογεί μια καλύτερη αξιολόγηση από αυτή του ελληνικού Δημοσίου», δήλωσε συγκεκριμένα ο αναλυτής του οίκου, Τζιανφίλιππο Καρμπόνι.

Παράλληλα η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι ισχυροί λειτουργικοί και χρηματοπιστωτικοί δεσμοί μεταξύ του Δήμου και του ελληνικού Δημοσίου έχουν ως συνέπεια να πραγματοποιούνται σημαντικοί περιορισμοί στην ικανότητα της Διοίκησης του Δήμου να δρα ανεξάρτητα από το Δημόσιο

Τέλος ο Moody’s τονίζει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία πριν από το κλείσιμο του 2010 δείχνουν τη δυσκολία του Δήμου Αθηναίων να περιορίσει τις δαπάνες η οποίες ξεπερνούν τα έσοδα και κατ’ αυτόν τον τρόπο οδηγείται στη διεύρυνση του ταμειακού ελλείμματος που πρέπει να χρηματοδοτηθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:25