search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:25
MENU CLOSE

Πώς αποκαλεί η ρωσική κυβέρνηση την Τερέζα Μέι;

14.07.2016 18:03
Πώς αποκαλεί η ρωσική κυβέρνηση την Τερέζα Μέι; - Media
 
«Σκιές» της Μάργκαρετ Θάτσερ βλέπει στο πρόσωπο της νέας βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι η ρωσική κυβέρνηση, σύμφωνα, τουλάχιστον, με άρθρα που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες που είναι κοντά στο Κρεμλίνο.
 
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Ερυθρός Αστέρας», η οποία ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, χαρακτήρισε τη Μέι ως «μετεμψύχωση της Σιδηράς Κυρίας» (το προσωνύμιο που συνόδευσε την Μάργκαρετ Θάτσερ μέχρι το τέλος της ζωής της) και ως «άκαμπτη» στις θέσεις της όσον αφορά στην αμυντική πολιτική της Βρετανίας.
 
Από την άλλη πλευρά, το πρακτορείο RIA Novosti προτίμησε να χαρακτηρίσει την Τερέζα Μέι ως «Μολύβδινη Κυρία», ενώ άλλα ρωσικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «Μάργκαρετ Θάτσερ, Μοντέλο ΙΙ». Πάντως, για να αποδίδονται τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, και η ίδια η Τερέζα Μέι φαίνεται να «έλκει» αυτούς τους χαρακτηρισμούς, καθώς δεν έχει κρύψει ποτέ της το θαυμασμό της για τη Μάργκαρετ Θάτσερ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:22