search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:31
MENU CLOSE

Αποκάλυψη «Π»: Τα Εμιράτα πληρώνουν για τα νέα hot spot στη Ριτσώνα και τη Λάρισα

15.07.2016 17:13
Αποκάλυψη «Π»: Τα Εμιράτα πληρώνουν για τα νέα hot spot στη Ριτσώνα και τη Λάρισα - Media

 

Πολυτελείς οικίσκοι, χορηγία των εμίρηδων των ΗΑΕ πρόκειται να τοποθετηθούν στα δύο νέα hot spot που θα κατασκευαστούν έως τις αρχές του φθινοπώρου στα δύο εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα του στρατού στη Ριτσώνα και το Κουτσόχερο Λάρισας.

Την αποκάλυψη έκανε στο “Π” ανώτερο στέλεχος του ΓΕΕΘΑ, επισημαίνοντας ότι άμεση προτεραιότητα του  Συντονιστικού Οργάνου  Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί η όσο το δυνατόν  συντομότερη εκκένωση του λιμανιού του Πειραιά και του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, από τους συνολικά 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι συμπληρώνουν ένα εξάμηνο παραμονής,  κάτω από άθλιες πλέον συνθήκες και τις αιματηρές συμπλοκές να αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο…. 

Οι άγριες συμπλοκές μεταξύ Αφγανών την Πέμπτη το απόγευμα στο Ελληνικό, που είχαν ως συνέπεια ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι δύο να μεταφερθούν βαριά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο, φαίνεται πως έστω και αργοπορημένα “κτύπησε καμπανάκι” για την Πολιτεία, που κατέληξε στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την εκκένωση των δυο πρόχειρων καταυλισμών.

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του “Π” έως τις αρχές Αυγούστου θα είναι έτοιμος ο νεός καταυλισμός στη Θήβα χωρητικότητας 1.000 ατόμων και έως τις 15 Αυγούστου ένα δεύτερο hot spot , στη Λειβαδιά χωρητικότητας 600 έως 800 ατόμων, όπου οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε ανακαινισμένα κτίρια παλιών εργοστασίων που ενοικίασε  το συντονιστικό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Τέλος, το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανοίξει για την εγκατάσταση άλλων 1.000 ατόμων το παλιό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στα Οινόφυτα. 

 Ανεξάρτητα πάντως από την κατασκευή των νέων hot spot, ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η εκκένωση του Πειραιά και στο Ελληνικό, “κενό γράμμα” όμως για την Πολιτεία παραμένει ακόμα “κενό γράμμα” το μέλλον των 60.000 περίπου προσφύγων, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας από τον περασμένο Μάρτιο, μετά το οριστικό κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:31