search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:34
MENU CLOSE

Γιατί θα πάνε Μουσουλμάνοι αύριο στις εκκλησίες της Ιταλίας;

30.07.2016 06:50
Ρωσία: Η αστυνομία απομάκρυνε μουσουλμάνους διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Μόσχα - Media

Εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων θα βρίσκονται σε εκκλησίες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για τη δολοφονία του ιερέα από τζιχαντιστές.

 

 

Εκπρόσωποι μουσουλμανικών κοινοτήτων θα μεταβούν αύριο Κυριακή σε πολλές εκκλησίες της Ιταλίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στους πιστούς και στους κληρικούς μετά την δολοφονία ενός γηραιού ρωμαιοκαθολικού ιερέα στη Νορμανδία, ενέργεια για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Μια παρόμοια πρωτοβουλία έχει ανακοινωθεί την ίδια ημέρα και στη Γαλλία.

Εκπρόσωποι ισλαμικών κοινοτήτων θα είναι παρόντες, λίγο πριν από την έναρξη της λειτουργίας, σε καθολικούς ναούς δεκαπέντε ιταλικών πόλεων, ανάμεσά τους στη Ρώμη, τη Γένοβα, το Μιλάνο και το Παλέρμο της Σικελίας.

Η Ισλαμική Θρησκευτική Κοινότητα Ιταλίας Coreis υπογραμμίζει ότι «θεωρούμε βασικής σημασίας την δραματική αυτή στιγμή να προσφέρουμε ένα ουσιαστικό δείγμα ειλικρινούς σεβασμού των ιεροτελεστιών, των ιερέων και των χώρων λατρείας του Χριστιανισμού».

Ο εκπρόσωπος της Συνέλευσης Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, πατέρας Ίβαν Μαφέις, από την πλευρά του σημείωσε ότι «πρόκειται για μια κίνηση τεράστιας σημασίας, η οποία θέτει εκτός παιχνιδιού εκείνους που επιθυμούν τον διχασμό και στηρίζουν μια στρατηγική του τρόμου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:34