search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:06
MENU CLOSE

«Έρχονται» εξεταστικές επιτροπές!

03.12.2009 08:09

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι, ακόμη κι όταν έρθει η ώρα να απο φασίσει η Βουλή για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, η Ν.Δ., υπό τη νέα ηγεσία, δεν μπορεί εύκολα να ασκήσει πολιτική οπισθοφυλακών, δεδομένου ότι θα χρεωθεί επιχείρηση «κουκουλώματος», ενώ δεν πρόκειται να έχει πολιτικά οφέλη.

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι, ακόμη κι όταν έρθει η ώρα να απο φασίσει η Βουλή για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, η Ν.Δ., υπό τη νέα ηγεσία, δεν μπορεί εύκολα να ασκήσει πολιτική οπισθοφυλακών, δεδομένου ότι θα χρεωθεί επιχείρηση «κουκουλώματος», ενώ δεν πρόκειται να έχει πολιτικά οφέλη. Επιπλέον το ΠΑΣΟΚ διαθέτει άνετη πλειοψηφία προ κειμένου να «επιβάλει» τη βούλησή του, ενώ όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης σταθερά ψηφίζουν υπέρ της διερεύνησης των πολιτικών σκανδάλων.

Επίσης ο Σαμαράς, μετά την έντονη παρουσία των ψηφοφόρων του κόμ ματος, που ζητούν από τη νέα ηγεσία να «ξεπλύνει» την κυβερνητική ντροπή της πενταετίας, δεν θα μπορέσει να πει «όχι» σε προτάσεις του Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ περί μέτρων για την αντιμετώπιση του πολιτικού χρήματος, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Άλλωστε την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να φέρει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στο τραπέζι υπό τον Πρόεδρο της Δημο κρατίας, ώστε να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση για τα ζητήματα διαφθο ράς.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν προσδοκούν ότι θα υπάρξει ταύτιση απόψεων ή έστω κλί μα συναίνεσης, απλώς επιδιώκουν να δεσμευτούν όλοι σ’ ένα κοινό πλαίσιο, που μπορεί να μην αποδέχεται ενδεχομένως συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής, αλλά θα περιγράφει ως ζοφερή την κατάσταση. Και βέβαια ο καθένας να τεθεί ενώπιον των ευθυνών του, αφού το ζήτημα των πρωτοβουλιών Παπαν δρέου δεν θα σταματά στις πολιτικές ευθύνες, αλλά στη διαφθορά που έχει διατρέξει όλο τον κοινωνικό ιστό και έχει διαβρώσει πλήρως το κράτος.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να αναπτύξει και τις σκέψεις του για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και της περιφερειακής συγκρότησης της χώρας, αλλά και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να προφυ λαχθούν το κύρος, η νομιμότητα, αλλά και τα χρήματα των πολιτών από τα «λαμόγια» που καιροφυλακτούν σ’ όλη την κλίμακα του Δημοσίου.

Το πώς θα αντιδράσει η Ν.Δ. στη διαδικασία αυτήν ακόμη δεν έχει καθο ριστεί, αλλά είναι πολύ δύσκολο ένα κόμμα εξουσίας να μην παραστεί σε μια διαδικασία υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή να αρνηθεί τον σχετικό διάλογο. Μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η πολιτική συγκυρία επιβάλλει σχεδόν στον νέο πρόεδρο της Ν.Δ., όχι απλώς να συναινέσει, αλλά να υπερθεματίσει στην ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01