search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:49
MENU CLOSE

Αυτοί που τολμούν και επενδύουν στην Ελλάδα μέσα στην κρίση

31.07.2016 07:34
Deutsche Welle: Η Ελλάδα εξελίσσεται σε αγαπημένο προορισμό για τις επενδύσεις - Media

 

H σχετική ομαλοποίηση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα το 2016, συγκρινόμενη τουλάχιστον με το επεισοδιακό 2015 των κεφαλαιακών περιορισμών και του δημοψηφίσματος έχει οδηγήσει κάποιους από τους μεγαλύτερους εγχώριους ομίλους να επιστρέφουν στα επενδυτικά τους πλάνα ρίχνοντας, σταδιακά έστω, αρκετό φρέσκο χρήμα στην αγορά.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται ως επί το πλείστον από τις εταιρείες leader των πιο σημαντικών κλάδων για την ελληνική οικονομία, οι οποίες έχουν εκδηλώσει και σαφείς τάσεις εξωστρέφειας όπως είναι για παράδειγμα, οι τηλεπικοινωνίες, η παραγωγή ενέργειας, τα σούπερ μάρκετ και τα τρόφιμα-ποτά.

Οι επενδύσεις αφορούν τόσο στη συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού των επιχειρήσεων (ανακαινίσεις καταστημάτων, συντήρηση δικτύων κλπ), όσο και στη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξαγορών και προσέγγισης νέων αγορών.

Διαβάστε περισσότερα στο economy365.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46