search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Τσακαλώτος: Δεν αναμένονται νέα μέτρα

03.08.2016 10:52
Τσακαλώτος: Δεν αναμένονται νέα μέτρα  - Media

 

Δεν αναμένονται νέα μέτρα και δεν θα υπάρξει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο διαβεβαίωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ. 

«Δεν υπάρχει νέο συμπληρωματικό μνημόνιο. Ό,τι μέτρα είχαμε δεσμευτεί ψηφίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του Μαΐου… Το συμπληρωματικό το ψηφίσαμε με το πολυνομοσχέδιο στις 22 Μαΐου. Δεν αναμένονται νέα μέτρα» επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι στο τέλος του τρέχοντος έτους θα οριστικοποιηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το ύψος των πλεονασμάτων από το 2019 και μετά. «Είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση εν αναμονή της απόφασης ΔΝΤ για το αν τα μέτρα της Ευρώπης για το χρέος είναι αρκετά» αποσαφήνισε. 

«Για το Μεσοπρόθεσμο υπάρχει μια ζήτηση τι πρωτογενή πλεονάσματα θα βάλουμε για 2019 – πρέπει να το δούμε μετά την ολοκλήρωση συμφωνίας» διευκρίνισε ο υπουργός. 

Στο μεταξύ, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την μη υποβολή από την Κυβέρνηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Σταϊκούρας: «Ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας απαντήσει για ποιους λόγους μέχρι σήμερα, από τις αρχές του 2015, δεν προχώρησε στην κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου 2016 – 2019, γιατί δεν κατέθεσε, στο τέλος Μαΐου 2016, το Μεσοπρόθεσμο 2017 – 2020, όπως η ίδια είχε δεσμευθεί και περιλαμβάνεται στο συμπληρωματικό Μνημόνιο και πότε επιτέλους σκοπεύει να εναρμονιστεί με το νομικό πλαίσιο και να προχωρήσει στην υποβολή του Μεσοπρόθεσμου 2017 – 2020».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:17