search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:29
MENU CLOSE

Οι μουσικές ταξιδεύουν στα νησιά

06.08.2016 18:05
Οι μουσικές ταξιδεύουν στα νησιά - Media
 
Αύγουστος… Μήνας διακοπών για τους περισσότερους, μέρες και νύχτες που παρασύρουν το μυαλό και την καρδιά σε νησιά, ήλιο, θάλασσα, καλοκαιρινά φεγγάρια και δροσερές παραλίες.
 
Και η μουσική και τα τραγούδια να είναι οι αχώριστοι σύντροφοι αυτών των όμορφων εικόνων. Γιατί είναι αλήθεια μαγικό ν’ απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου τραγούδια ολοζώντανα σ’ ένα καλοκαιρινό φυσικό τοπίο, εκεί όπου μοιάζουν τόσο απλά και τόσο αληθινά. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος τα νησιά μας, εκτός απ’ όλα τα άλλα «δώρα» τους, έχουν να προσφέρουν στους επισκέπτες τους και πολλές καλές συναυλίες. Γνωστοί καλλιτέχνες, ερμηνευτές, τραγουδοποιοί, συνθέτες, θα ταξιδεύουν, μαζί με τα τραγούδια τους, μέχρι τα τέλη του Αυγούστου στο απέραντο ελληνικό γαλάζιο προσφέροντας στιγμές μελωδικές με φόντο το ωραιότερο φυσικό σκηνικό.
 
Μια πολύ ξεχωριστή βραδιά θα ζήσουν όσοι βρεθούν το βράδυ της 22ας Αυγούστου στη Δήλο. Εκεί, στον γεμάτο ενέργεια αυτόν τόπο, η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα δώσει μια συναυλία η οποία θα έχει τίτλο «Δεύτερη Ζωή» και το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμά της θα είναι αφιερωμένο στη μελοποιημένη ποίηση. Στίχοι Ελλήνων ποιητών, από τη Σαπφώ έως τον Μιχάλη Γκανά κι από τον Λαπαθιώτη και την Πολυδούρη μέχρι τον Ελύτη και τον Καρυωτάκη, θα αντηχήσουν στο ιερό νησί του Αιγαίου. Να σημειωθεί πως όλα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την ενίσχυση του αρχαιολογικού έργου που πραγματοποιείται στη Δήλο.
 
Στο μεταξύ, η Ελευθερία Αρβανιτάκη συνεχίζει τη μεγάλη περιοδεία που πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Οι δυο τους θα τραγουδήσουν το βράδυ της Δευτέρας στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου στη Ρόδο, στις 13 του μήνα στο Ανοιχτό Θέατρο της Λευκάδας και στις 27 στην Κω, στο Νέο Γήπεδο Ανταγόρα.
 
Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα γίνεται; Δεν γίνεται. Τα νησιωτικά τοπία ταιριάζουν γάντι στην ατμόσφαιρα των τραγουδιών του και ο ίδιος το ξέρει καλά. Στο πλαίσιο λοιπόν του φετινού καλοκαιρινού του ταξιδιού θα διηγηθεί τις ξεχωριστές μουσικές ιστορίες του μεθαύριο το βράδυ, στο Γήπεδο Γλώσσας της Σκοπέλου και στις 29 του μήνα στη μαγευτική Σαντορίνη, στον χώρο του Arts Factory.
 
Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά δίδυμα του φετινού μουσικού καλοκαιριού, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ζουγανέλης, έχει ανοίξει πανιά για τα ελληνικά νησιά. Πρώτος αυγουστιάτικος σταθμός τους είναι η Κρήτη όπου θα δώσουν δύο συναυλίες, μεθαύριο στο 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και την Τετάρτη στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Ακολουθούν η Ανδρος, όπου θα παίξουν στις 18 Αυγούστου, και η Ρόδος, που θα τους φιλοξενήσει στις 20 του μήνα.
 
Απόψε, βράδυ Σαββάτου, η κατεξοχήν συναυλιακή Νατάσσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει τα όμορφα τραγούδια της στο Κάστρο της Λευκάδας. Μαζί της θα είναι, για μία ακόμη φορά, οι καλλιτεχνικοί «φύλακες-άγγελοί της», ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, που συμπορεύονται μαζί της από τα πρώτα της δισκογραφικά βήματα.
 
Κι αν στις συναυλίες της Νατάσσας Μποφίλιου επικρατεί το έντονο συναίσθημα, στα lives του Κωστή Μαραβέγια μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι πάντα το αστείρευτο κέφι και ο ασυγκράτητος ρυθμός. Σε αυτή την εκρηκτική ατμόσφαιρα θα παρασύρει όσους βρεθούν στις συναυλίες που θα δώσει στις 10 Αυγούστου, στην Πάρο και στις 13, στο θέατρο Μον Ρεπό «Ρένα Βλαχοπούλου» της Κέρκυρας.
 
Το γυναικείο μουσικό τρίδυμο της χρονιάς πάλι, που δεν είναι άλλο από τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τη Γιώτα Νέγκα, θα παρουσιάσει το εξαιρετικό αφιέρωμά του στο λαϊκό τραγούδι, απόψε στη Μονοκαρυά Ισταίας στην Εύβοια, ενώ στις 14 του μήνα θα στήσουν τη λαϊκή γιορτή τους στον Αγιο Γεώργιο Αυλωναρίου της Εύβοιας.
 
Στο νησί του Οδυσσέα, στην καταπράσινη Ιθάκη, θα βρεθούν στις 8 Αυγούστου οι «Χειμερινοί Κολυμβητές». Ο Αργύρης Μπακιρτζής και η μουσική συντροφιά του θα παίξουν στο Κιόνι, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Μουσικής που διοργανώνεται στην περιοχή, στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης οι Magic de Spell, The Last Drive κ.ά. Στο μεταξύ ξεκίνησε χθες το βράδυ, στο ερειπωμένο χωριό Παλιά Βλαχάτα της Σάμης, στην Κεφαλονιά, το πολύ ενδιαφέρον Sarista Festival, το οποίο θα φιλοξενήσει απόψε τον Παύλο Παυλίδη με τους B-Moovies και αύριο τη Μόνικα και τους Planet of Zeus.
 
Παράλληλα, μέσα στον Αύγουστο ο Σταύρος Ξαρχάκος θα ξεκινήσει τη μίνι καλοκαιρινή περιοδεία του στην Ελλάδα με στάσεις στις 16 Αυγούστου στην Κω, στις 17 στη Ρόδο και στις 18 στην Κάσο. Ο σημαντικός Ελληνας συνθέτης θα παρουσιάσει στις συναυλίες του ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια που έχει γράψει για τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση κι όχι μόνο… «Άπονη Ζωή», «Χάθηκε το φεγγάρι», «Υπομονή», «Το παράπονο», «Μάνα μου Ελλάς», «Φτωχολογιά», «Τα τρένα που φύγαν» είναι κάποια μόνον από τα αγαπημένα τραγούδια που θα ακουστούν σε αυτές τις συναυλίες.
 
Ένας ακόμη διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, θα ταξιδέψει στις 10 Αυγούστου στη Ζάκυνθο προκειμένου να παραστεί στο μουσικό αφιέρωμα που διοργανώνεται προς τιμήν του στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο του νησιού. Ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον Μανώλη Μητσιά και τη Θεοδώρα Μπάκα, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από σημαντικά έργα του, μεταξύ των οποίων και τα «Λαϊκά Προάστια», «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Προσανατολισμοί», «Αργοναύτες» κ.ά.
 
(πηγή: ethnos.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28